DIARI DE CAMPANYA
Política 13/05/2015

L'entrevista "inexistent" a Alfred Bosch

L'alcaldable d'ERC confessa la seva estima per Duran i Lleida a BTV mentre tots els ulls estan posats en el partit entre el Barça i el Bayern

Roger Tugas
3 min
Imatge de l'entrevista a Alfred Bosch a BTV

BarcelonaImaginin la següent situació: són membres de l'equip de premsa d'un candidat a l'alcaldia de Barcelona i els truquen de BTV per dir-los que, dins la ronda d'entrevistes als caps de llista, el seu ha de passar pel plató just el dia i l'hora en què el Barça juga el partit de tornada de les semifinals de la Champions League. Histèria, oi? Doncs això és el que li va passar fa uns dies a l'equip d'Alfred Bosch. Efectivament, l'alcaldable d'ERC intentava convèncer dimarts al vespre part de l'electorat indecís al mateix temps que tothom tenia les mirades posades en els gols de Neymar, les aturades de Ter Stegen i la cintura de Boateng –pel que pogués ser–. Bé, tothom, tothom...? No, tothom no, el partit "només" va tenir 2,2 milions d'espectadors entre TV3 i TVE –gairebé dos terços del 'share'–, l'emissió amb més audència d'aquesta temporada. Hi havia un debat filosòfic que qüestionava què passava si moria un arbre al desert, però no se n'adonava ningú. Realment aquell arbre moria o allò era com si no hagués passat? És probable que ens trobem davant un dubte similar: filosòficament parlant, l'entrevista va existir realment o no?

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha furgat en la ferida aquest dimecres al matí Antoni Bassas quan li ha demanat a Bosch, en l'esmorzar col·loqui organitzat per l'ARA i la Cambra de Comerç de Barcelona, què feia dimarts al vespre, mentre li ensenyava la portada del diari, copada bàsicament per la imatge d'un dels gols de Neymar. "Estava fent una entrevista a BTV, suposo que ningú de vostès estava mirant-la", ha contestat amb ironia l'alcaldable d'ERC. Cap resposta afirmativa, com era d'esperar. Sabent les prioritaris del poble treballador català, Oriol Junqueras, Toni Comín i Antoni García havien protagonitzat aquell vespre un míting exprés a l'Hospitalet de Llobregat per acabar abans del matx i, encara més, van instal·lar en el mateix espai una pantalla gegant perquè els culés no haguessin de patir per arribar a temps a casa o al bar per veure com la pilota començava a rodar.

Malgrat tot, el programa es pot recuperar a la xarxa, i, potser perquè sabia que parlava quasi en la intimitat, Bosch va fer-hi algunes confessions interessants, com el seu amor per Josep Antoni Duran i Lleida. Preguntat per les "carícies" que li va dedicar per Twitter del líder d'Unió, va respondre: "Jo també l'estimo, que es tranquil·litzi, entenc que puguin estar nerviosos". Així mateix, sobre el flirteig que ha explicitat Jaume Collboni entre l'alcaldable d'ERC i Xavier Trias, el cap de llista republicà responia que "Collboni té una percepció particular de les relacions humanes". Malgrat la intenció d'ignorar la competència, però, l'entrevistador li va exposar al final del programa que "el Barça està perdent 3 a 2 al camp del Bayern de Munic". "No fotis!", s'exclamava Bosch, evidenciant que no tenia gaire clar que l'equip alemany havia de marcar tres gols més per classificar-se, detall que se li va aclarir seguidament. "A vostè el futbol no li diu gaire...", va fer notar l'entrevistat, i ell va confessar: "No sóc gaire 'futbolero', però vull que guanyin els equips de casa i els dels meus fills".

Encara rai, doncs, perquè les hores poc aprofitades a l'entrevista almenys no van anar en detriment de passar una bona estona vibrant amb els colors blaugranes. Ara bé, Bosch no és només Bosch, també és les seves circumstàncies. I les seves circumstàncies eren dimarts, per exemple, en Bernat, encarregat de piular algunes frases de l'entrevista del candidat des del compte d'ERC Barcelona, perquè apareguessin entre centenars de comentaris futbolístics a Twitter algunes referències al projecte de ciutat dels republicans. I en Bernat sí que és 'futbolero' i del Barça. Des de l'ARA, Bernat, el nostre reconeixement i el nostre condol. Esperem que la final sí que la puguis veure!

stats