VISITA DE RAJOY
Política 29/11/2014

ERC lamenta que Rajoy doni "lliçons de pluralitat" a Catalunya i dubta que hagi "seduït gaire gent"

El líder dels republicans al Congrés, Alfred Bosch, coincideix amb l'ANC que calen unes "eleccions ràpides", però "preservant la diversitat"

Acn
2 min

BarcelonaEl portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, ha lamentat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'hagi desplaçat aquest dissabte a Barcelona per donar als catalans "lliçons de pluralisme", governant des de Madrid amb majoria absoluta i "aprovant-ho tot com una piconadora". Bosch ha posat en dubte que el discurs de Rajoy post-9-N hagi servit per "seduir gaire gent, que n'enamori gaire més". El republicà creu que no és una "bona" política desplaçar-se a Catalunya "a garrotades, amenaçant i dient que no pensa escoltar els que pensen diferent".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu dels republicans al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, ha estat crític amb la visita "llampec" del president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Li ha retret que es desplaci a Barcelona per donar "lliçons de pluralitat" als catalans mentre ell governa des d'una majoria absoluta que "ho aprova tot com una piconadora". El republicà li ha recomanat que "miri cap endins" i que al mateix temps s'aturi més hores a Catalunya per "entendre que hem viscut sempre en la diversitat i la pluralitat". És, per Bosch, el "tresor" del país.

En aquest sentit, creu que "venir a garrotades i amenaçant i dient que no pensa escoltar els que pensen diferent" no és la manera "bona" de fer política i precisament per això ha posat en dubte que Rajoy hagi pogut "seduir gaire gent ni que n'hagi enamorat gaire més" durant la seva primera visita a Catalunya des que es va celebrar el 9-N. "Ell deu saber què fa, és legítim, és la seva elecció", ha assegurat en declaracions als mitjans.

També ha recordat a Rajoy, però, que la pluralitat i la transversalitat de Catalunya, assegura, no són contradictòries amb "posar-se d'acord i buscar entesa quan cal avançar cap a un país millor i democràtic". "Quan cal ens posem d'acord però preservant la transversalitat", ha dit.

De fet, en aquesta mateixa línia ha respost a la Declaració de Novembre que l'ANC ha fet pública també aquest dissabte. ERC avala que hi hagi eleccions "ràpides, immediates, abans de la primavera" i que per concórrer-hi es trobi "un tipus d'entesa unitària per anar tots a l'una però preservant la diversitat". "Per agafar l'arròs sempre va millor una forquilla que una agulla per grossa que sigui", ha explicat Bosch en una metàfora per il·lustrar com es pot "arreplegar més gent, més opinions i més pluralitat".

stats