Política 27/05/2014

Alfred Bosch pretén la "junquerització" d'ERC a Barcelona

El candidat a les primàries es presenta avisant que "la renovació i obertura és irrenunciable"

Ferran Casas
1 min
Alfred Bosch aquest dimarts a Barcelona / FERRAN CASAS

BarcelonaAlfred Bosch, portaveu d'ERC a Madrid, ha formalitzat avui, tal com avançava l'ARA, la seva intenció de concórrer a les primàries del partit per ser cap de cartell a la ciutat. La seva intenció, ha dit, es "junqueritzar" ERC a Barcelona, és a dir, escometre "una renovació i obertura irrenunciable". Pretén incorporar la resta de sensibilitats i comptar amb l'experiència de Jordi Portabella, president del grup municipal, i el diputat Oriol Amorós, que té intenció de presentar-se a les primàries. En cap cas contempla que una entesa passi per fer-los caps de llista. Qui ho sigui, ha dit, ha de donar una imatge nova.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bosch ha reivindicat una ciutat més social i capaç de combatre les desigualtats i se sent capaç de ser "alternativa" a Trias. El precandidat, molt proper a Oriol Junqueras, ha donat a entendre que no hauria fet el pas sense el vistiplau del president del partit. "No hauria fet res amb Junqueras en contra, tot i que ell preveu ser neutral", ha afirmat.

Bosch, que no és militant d'ERC i lidera la plataforma Catalunya Sí, pretén compatibilitzar l'escó, que deixarà quan sigui regidor el maig del 2015, amb l'acta de diputat, i ha afirmat que entra "dins de la lògica" sumar-hi Toni Comín, NECat o exlíders del PSC a la ciutat, com ara Jordi Martí.

stats