Política 12/08/2014

ERC avisa que ajornar el 9-N seria "un engany al poble de Catalunya"

Alfred Bosch replica a Joana Ortega que la majoria del poble català "pesa molt més" que un veto del TC a la consulta

Sara González
1 min
El candidat de les primàries d'ERC a la ciutat de Barcelona, Alfred Bosch, diposita el seu vot a la seu del partit a Ciutat Vella.

BarcelonaEl portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, ha advertit aquest dimarts que la veu majoritària del poble de Catalunya en favor de la consulta del 9 de novembre "pesa molt més" que el que pugui dictaminar el Tribunal Constitucional (TC). D'aquesta manera ha sortit al pas de les declaracions que hores abans havia fet la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que ha suggerit un possible "ajornament" de la consulta si el TC prohibeix la convocatòria del 9-N. Segons Bosch, "el poble de Catalunya té dret a votar i ha de votar" el 9 de novembre, i si no és així, ha advertit en declaracions a Europa Press, seria un "engany al poble de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta va ser la data acordada entre les forces polítiques del dret a decidir el 12 de desembre de l'any passat. Bosch ha recordat que fins ara "el Govern sempre ha complert amb el que es va pactar", i de moment no hi ha hagut "cap novetat" que obligui a reconsiderar la data establerta. Per tant, segons Bosch, "res no fa pensar" que el Govern es plantegi ajornar la cita.

"Per ara, ningú vol immolar-se", ha afegit Bosch per rebaixar tensió, després que el diputat republicà al Congrés Joan Tardà hagi afirmat, després de sentir Ortega, que sembla que el Govern vulgui "suïcidar-se". Ara bé, Bosch ha alertat que "depenent del rumb que prengui el Govern" es pot produir "un divorci entre el Govern i el poble de Catalunya".

"Tenim les veles desplegades, la tripulació està a punt, bufa bon vent, sabem on anem i arribarem a bon port", ha sentenciat Bosch, que ha insistit que els partits han d'estar "a l'altura" de les circumstàncies i complir amb el compromís assumit amb la ciutadania.

stats