POLÍTICA
Política 16/05/2012

Homs: "L'aliança de Duran i Mas és granítica i a prova de qualsevol provocació"

El portaveu del govern nega que el secretari general de CiU busqui un front amb el PSC per frenar el president de la Generalitat amb el pacte fiscal

M.colomer
1 min

Barcelona"Qui diu que això sigui un front per aturar Mas? Segur que Duran això no ho diu". El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha negat d'aquesta manera que el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, tingui intenció de tancar files amb el PSC per frenar les aspiracions del president de la Generalitat, Artur Mas, amb el pacte fiscal. És més, per Homs, "si alguna cosa va quedar de manifest el diumenge (al congrés d'Unió) entre Duran i Mas és que tenen una aliança granítica, molt sòlida i a prova de qualsevol provocació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tot el que pugui fer Duran serà a fi de bé de l'interès del Govern i d'acord amb el president de la Generalitat", ha assegurat en declaracions als periodistes després d'assistir a la conferència col·loqui del president d'ERC, Oriol Junqueras, al Fòrum Europa, Tribuna Catalunya.

Sumar adhesions a l'actual majoria

Francesc Homs ha advocat per posar en valor els punts d'acord potencials amb el pacte fiscal, tenint en compte, això sí, que "hi ha una majoria parlamentària molt sòlida" amb el model de finançament acordat a la comissió parlamentària d'estudi del concert econòmic. "Això ja ho tenim i seria absurd tirar-ho per la borda; el que hem de procurar és sumar-hi a alters que no hi son", ha replicat Homs després que Junqueras hagi advertit que ERC no trontollarà si s'ha de desmarcar d'un finançament que no passi per la independència fiscal.

stats