CONSULTES SOBIRANISTES
Política 06/02/2011

Alianza Nacional reivindica el robatori de l'urna de Terrassa

Mostra la imatge de la caixa i els vots que es van endur de la consulta sobre la independència del 23 de gener. Justifiquen l'assalt perquè "tant el rei com els successius governs" espanyols i fins i tot l'exèrcit "han abdicat de els seves obligacions respecte de la sobirania, la unitat i la dignitat de la Nació [espanyola]"

Redacció
1 min
Urna robada a Terrassa

BarcelonaJa se sap del cert qui va robar l'urna sostreta amb violència en un dels punts de votació de la consulta sobre la independència de Terrassa, el 23 de gener. Va ser el partit ultradretà Alianza Nacional. Com ha avançat Nació Digital, el grup ho reivindica en la seva pàgina web, on mostra una imatge de l'urna robada i els vots que hi havia dins.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el seu propi relat, sis "militants de la secció AN Barcelona van entrar amb banderes espanyoles en un dels col·legis electorals i es van apoderar de l'urna i es van enfrontar als separatistes que es trobaven" al punt de votació. Després, van marxar amb la "il·legítima urna".

El grup reivindica aquest atac, que ha estat denunciat formalment als Mossos i que constitueix un robatori amb violència, ja que van clavar empentes i cops als organitzadores de la consulta per arrabassar-los l'urna, al·legant que va ser un exemple "d'acció directa". Segons ells, s'hi van veure abocats perquè "tant el rei com els successius governs de l'actual règim polític, les forces armades, les Corts generals, els tribunals i la fiscalia general de l'Estat han abdicat de les seves obligacions cap a la sobirania, la unitat i la dignitat de la Nació (espanyola), malgrat que la Constitució conté instruments per garantir-les".



stats