Política 18/02/2015

El PP retreu a Podem que no alci la bandera de la unitat d'Espanya

El ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, retreu al partit d'Igesias que defensi l'autodeterminació de Catalunya

Efe
1 min
El ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, dimarts al Senat. EFE

MadridEl ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Alfonso Alonso, ha considerat que "caldria exigir a un partit que vulgui governar Espanya" com Podem que "tingui per bandera la igualtat dels espanyols i la unitat del seu país", uns principis "absolutament bàsics".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estem parlant d'una alternativa per al govern de la nació [espanyola], d'un partit, que no defensaria la nació ni es compromet amb la seva unitat, ni amb la igualtat dels espanyols", ja que defensa l'autodeterminació de Catalunya i del País Basc, ha assenyalat Alonso en una entrevista a la Cope.

Segons la seva opinió, en aquest moment el PP no té alternativa. "No hi ha una alternativa de seny a l'altre costat: el PSOE es troba en una situació de desconcert i debilitat i Podem representa una alternativa de radicalitat i ruptura", ha subratllat.

Per això, Alonso ha insistit que "no hi ha una alternativa clara a un govern centrat, sensat i moderat a Espanya".

Segons el ministre, "allò raonable" seria que el seu partit tingués "una alternativa moderada d'esquerres o de centreesquerra", amb possibilitats de governar, que és el que passa als països més avançats.

stats