Política 28/10/2014

Álvaro Lapuerta admet al jutge que va comprar accions de 'Libertad digital' per indicacions del PP

L'extresorer del partit, predecessor de Bárcenas en el càrrec, diu en una carta llegida a l'Audiència Nacional que va adquirir les accions amb diners seus i que no va utilitzar fons del partit

Europa Press
1 min
Álvaro Lapuerta, arribant a l'Audiència Nacional per declarar davant del jutge Pablo Ruz pel cas Bárcenas / EFE

MadridL'extresorer del Partit Popular (PP) Álvaro Lapuerta ha admès davant del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz que va comprar accions de 'Libertad Digital' per ordre de la formació, tot i que ha assegurat que no ho va fer amb "fons del partit", sinó amb diners seus, i que mai es va quedar amb fons de la formació, segons han informat a fonts judicials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva declaració egida com a imputat en la causa en la qual s'investiga la comptabilitat B del PP, Lapuerta, de 87 anys, ha llegit un document manuscrit en què ha reconegut que va adquirir accions d'aquest mitjà de comunicació "per entendre en cercles" de seu partit que "calia donar auxili a 'Libertad digital' i col·laborar a l'èxit de la seva ampliació de capital".

Lapuerta, al qual el jutge investiga per la compra d'un total de 1.270 accions per 139.700 euros que després va revendre a 'Libertad Digital' per 209.550 euros, obtenint una plusvàlua de 69.850 euros, ha dit que el PP va difondre el "desig" de comprar accions "entre amics i col·laboradors".

"En aquest entorn es va demanar col·laborar i les vaig comprar", ha dit l'antic responsable de les finances populars i superior jeràrquic de Luis Bárcenas, abans d'aclarir que no va fer aquesta operació "amb fons del partit" i que va incloure la compra de accions en les seves "declaracions de patrimoni". "Després vaig declarar la plusvàlua", ha afegit.

stats