Política 16/06/2015

L'ambaixada d'Espanya a Itàlia avisa que la nova delegació del Govern contravé la legalitat espanyola

En un comunicat, l'ambaixada espanyola nega que la delegació catalana ja estigui oberta i recorda que el govern espanyol hi ha recorregut en contra. Avisa que li correspon en exclusiva la representació de "totes les regions d'Espanya"

Ara / Agències
2 min
La seu de la delegació del Govern a Roma / ARA

BarcelonaL'ambaixada espanyola a Roma ha advertit aquest dimarts que l'obertura d'una delegació del Govern a Roma contravé la legislació espanyola, com defensa l'executiu de Mariano Rajoy, que ha recorregut davant el TC la llei catalana d'acció exterior. En un comunicat, l'ambaixada critica que no ha rebut "cap comunicació" de la Generalitat per informar-la de l'obertura d'una representació permanent de la Generalitat a Roma. El conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha replicat que l'ambaixada demostra que "desconeix la normativa" perquè "l'obertura de delegacions no s'ha de comunicar a les ambaixades", sinó al ministeri d'Exteriors, cosa que farà a partir d'aquest dimarts, després que s'hagi signat el decret d'obertura de la representació catalana a Roma.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el comunicat, la representació d'Espanya a Roma, a més, nega que des d'aquest dilluns estigui operativa cap delegació de la Generalitat a Itàlia, com anunciava el Govern via web. "Tot i que es digui a la seva pàgina web oficial que aquesta delegació es troba ja 'plenament operativa'", diu el comunicat, "no hi ha cap activitat a la suposada seu".

La representació, cosa d'Espanya i no de Catalunya

A més, l'ambaixada adverteix que "la representació dels interessos de tots els ciutadans espanyols a Itàlia, inclosos tant els que viuen a Catalunya com els que viuen en altres regions d'Espanya, l'exerceix l'ambaixada d'Espanya a Itàlia a través de les oficines i consolats que hi estan adscrits". I afegeix que "el govern italià no ha reconegut cap altra representació". Defensen que "les tasques de promoció dels interessos legítims de qualsevol regió del nostre país [per Espanya], així com de sectors específics com el comercial, el turístic o el cultural, s'ha de fer, per altra banda, d'acord amb l'ordenament jurídic espanyol seguint els principis d'unitat i coordinació de la nostra acció exterior".

La representació espanyola a Roma ja s'havia significat contra l'acció exterior de la Generalitat quan el desembre passat va aprofitar un acte del Diplocat per repartir entre el públic un argumentari en defensa de la unitat d'Espanya. El Govern havia convidat l'ambaixador espanyol a l'esdeveniment però no hi va assistir. Hi va enviar treballadors a repartir l'argumentari.

stats