Política 11/05/2015

Quatre diplomàtics espanyols insten a una negociació política per resoldre el contenciós Catalunya-Espanya

Els quatre diplomàtics aposten en un article a 'La Vanguardia' per modificar, si cal, el marc jurídic, i creuen que l'acord hauria de comportar el compromís de "no vulnerar l'estat de dret" per un costat, i "no atrinxerar-se en un paralitzant immobilisme" per l'altre

M.colomer
1 min
Mas i Rajoy, amb el titular d'Exteriors espanyol García Margallo d'esquena, en una imatge d'arxiu / ARA

BarcelonaToc d'atenció de quatre ambaixadors espanyols davant el repte sobiranista català. Els diplomàtics Eudaldo Miralpeix, Fernando Perpiñá-Robert, Raimundo Bassols i Eugenio Gregolat han apostat aquest dilluns per una negociació política que desemboqui, si cal, en la modificació del marc jurídic per resoldre el contenciós Catalunya-Espanya, després d'advertir de les conseqüències d'una eventual declaració unilateral d'independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un article que publiquen aquest dilluns a 'La Vanguardia' avisen que Catalunya seria expulsada de totes les organitzacions internacionals, pel veto d'Espanya i altres estats, si proclamés la independència de forma unilateral. I per això defensen: "S'hauria d'identificar què ens separa per veure quina solució amistosa i negociada trobem, modificant. Si fos necessari, pels canals legals existents, el marc jurídic actual".

La crida "insistent" al diàleg

Per tot plegat, els quatre diplomàtics, que ja havien signat l'article 'Costos exteriors de la independència' al mateix diari, fan una crida al "diàleg" i creuen que és un bon punt de partida que Mariano Rajoy es comprometés mesos enrere amb un "diàleg sense data de caducitat" i que Artur Mas afirmés que no faria "res contra les lleis". "Els ambaixadors d'Espanya firmants d'aquest article, lleials a la nostra condició de catalans, espanyols i europeus, cridem amb insistència al diàleg", subratllen. Perquè "aquest país no pot resignar-se a haver d'explicar en el futur que a l'hora de les grans decisions no vam voler o no vam saber negociar". I conclouen: "Encara hi som a temps".

stats