POLÍTICA
Política 27/05/2014

Amorós demana "unitat i responsabilitat" en el procés de primàries d'ERC a Barcelona

Després que Alfred Bosch hagi anunciat candidatura a les primàries per triar alcaldable, el dirigent republicà, que també ultima la seva candidatura interna, aposta per la "suma i el consens" intern

M. Colomer
2 min
Oriol Amorós, a la sala de premsa del Parlament / ACN

BarcelonaEl vicesecretari de Comunicació i Estratègia d'ERC i portaveu adjunt dels republicans al Parlament, Oriol Amorós, ha fet una crida a la "unitat i responsabilitat" interna del partit a Barcelona després que el portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, hagi anunciat la seva candidatura a les primàries internes per triar el cap de llista dels republicans a la capital catalana de cara a les municipals del 2015.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, Amorós s'expressa en uns termes similars al que ha emès també aquest dimarts el portaveu del grup municipal d'ERC, Jordi Portabella, de qui havia estat home de confiança. Malgrat que en el comunicat esquiva anunciar la seva candidatura, Amorós ultima els detalls de la seva candidatura interna, com ha avançat aquest dimarts l'ARA. Recorda, això sí, que el procés de primàries "encara no ha començat". Serà la Federació de Barcelona d'ERC que donarà el tret de sortida aquest dimecres a la cursa interna per triar candidat. Per això, alerta que "encara és aviat per assegurar que hi haurà diversos candidats".

Resultats esperançadors

Amorós considera que els resultats d'ERC a les europees "fan possible imaginar que, amb molt d'esforç i treball, la capital de Catalunya és una fita assolible per l'esquerra sobiranista barcelonina". Afegeix, però, que la proximitat de la consulta del 9N "obliga a abocar els esforços a treballar intensament a arreu de la ciutat" per "aconseguir una victòria clara i contundent del Sí-Sí a la capital del país".

"Cal que sapiguem llegir el moment històric en el qual ens trobem i que actuem amb responsabilitat", assevera Amorós, que afegeix: "Pel bé de la ciutat, el país i d'ERC cal buscar la suma i el consens que ens permeti prendre les millors decisions per assolir els nostres objectius polítics". El dirigent republicà treballa amb la intenció de bastir al seu voltant una candidatura de consens de totes les sensibilitats internes d'ERC a Barcelona.

stats