Política 07/02/2013

Està casada Ana Mato? L'embolic de les finances de la ministra, el seu (ex)marit i Gürtel

Fonts pròximes a la ministra diuen que es va separar "físicament" de Jesús Sepúlveda l'any 2000 i que l'any 2009 encara tenia un compte comú perquè s'havia "oblidat" de tancar-lo

Ara
2 min
Ana Mato, en un acte celebrat aquest dijous al Senat /EFE/JUANJO MARTÏN

BarcelonaLa defensa d'Ana Mato, a qui les últimes proves que han sortit a la llum vinculen amb pagaments efectuats per la trama Gürtel, passa per intentar marcar distàncies amb qui va ser el seu marit, Jesús Sepulveda, un dels imputats pel cas. Però segons l'informe de l'Oficina Nacional d'Investigació del Frau (ONIF), fet públic aquest dijous, tots dos estaven casats i en règim de societat de guanys quan es van produir els pagaments de Gürtel, cosa que tira per terra la maniobra de distanciament de la ministra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts pròximes a la ministra, Mato es va separar "físicament" de Sepúlveda l'any 2000 i va trencar el règim matrimonial el 2005. Amb tot, l'informe de l'ONIF, que arriba fins a l'any 2007, assegura que aquell any tots dos encara van declarar els ingressos de forma conjunta, com a matrimoni. I dos anys més tard, el 2009, continuaven tenint un compte bancari comú, tal com consta al sumari del cas Gürtel. Per justificar-ho, fonts pròximes a la ministra han declarat a 'El Mundo' que es van "oblidar" de tancar-lo.

El ball de dates afegeix encara més confusió al cas Mato, que prèviament havia assegurat que es va separar de Jesús Sepúlveda a començaments de la dècada del 2000, sense especificar la data exacta. A diferència del règim de separació de béns, habitual a Catalunya, en el règim de societat de guanys tots dos cònjuges gaudeixen i són responsables del patrimoni comú. El règim es dissol si es dissol el matrimoni, però segons la ministra la seva separació de Sepúlveda va ser física i no legal. És a dir, que davant la llei segueixen casats, ja que mai no s'han divorciat.

Aquest aspecte és important, ja que si es confirma que Mato estava casada en règim de societat de guanys durant els anys en què es van fer els pagaments de la trama Gürtel, li resultaria molt complicat mantenir la maniobra de distanciament del seu exmarit... o marit.

stats