LA FALLIDA DE SPANAIR
Política 08/02/2012

La ministra Pastor culpa el PSC de la caiguda de Spanair

La titular de Foment assegura que el govern espanyol va fer tot el possible i que Soriano la va avisar 30 minuts després de tancar

Acn
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La caiguda de Spanair ha arribat aquest dimecres al Congrés dels Diputats en un intercanvi de retrets entre el diputat del PSOE Rafael Simancas i la ministra de Foment, Ana Pastor, que ha assegurat que el seu govern va fer "tot el que podia fer" per gestionar la situació. Pastor demana respostes als socialistes espanyols, ja que "el seus companys del PSC són els que van iniciar l'aventura" que ha portat a la fallida. També ha explicat que el president de Spanair, Ferran Soriano, va avisar el ministeri de Foment 30 minuts després de suspendre els vols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, segons el diputat socialista, Spanair va deixar de volar de forma sobtada sense que Aviació Civil hi fes res, i sense que el govern espanyol actués per "evitar el desastre de 83.000 passatgers sense vols" durant una setmana i 4.000 treballadors sense feina. Pastor ha replicat la crítica socialista recordant que amb el govern de Zapatero es van tancar 10 companyies aèries i hi va haver "vagues de tot tipus", fins i tot una que "va portar a declarar l'estat de setge". A més, ha afegit que el govern del PSOE "ha deixat Aena, que és una companyia líder a Espanya i al món, amb un forat de més de 14.000 milions d'euros".

stats