DRET A DECIDIR
Política 23/11/2013

La pregunta de l'ANC: "Vol que Catalunya sigui un estat independent?"

El secretariat nacional de l'Assemblea, reunit aquest dissabte a Seva, fa pública una declaració en què també reclama una candidatura "d'ampli espectre sociopolític" a les eleccions europees

Oriol March
1 min

SevaEnmig del debat sobre la pregunta de la consulta sobiranista que s'ha de pactar aquest desembre, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet pública aquest dissabte una declaració en què consta la seva aposta: "Vol que Catalunya sigui un estat independent?". L'ANC insisteix que aquesta consulta "ha de tenir lloc al més aviat possible, preferentment abans del 31 de maig del 2014", i considera que s'ha de convocar "en el moment en què es concreti el marc legal aplicable".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La petició del Parlament de Catalunya al Congrés dels Diputats de poder organitzar la consulta no pot servir d'excusa per demorar-la", apunta el document, que considera que si no s'assoleix una pregunta clara sobre la independència seria un "frau".

Pel que fa a la possibilitat d'una candidatura unitària a les eleccions europees, l'ANC reclama "treballar des d'ara per fer possible una candidatura d'ampli espectre sociopolític que pugui tenir el suport del màxim nombre de forces polítiques i de moviments populars".

L'últim punt d'aquesta declaració, feta a Seva, assenyala que l'ANC "seguirà amb atenció l'evolució de la situació i, si cal, convocarà noves mobilitzacions per garantir el dret democràtic de la ciutadania a ser consultada" sobre el futur polític del país.

stats