Política 04/09/2014

L'ANC nega que li hagin atacat la web per robar les dades

L'organització independentista diu que té les dades protegides i encriptades amb criteris de més seguretat dels que fixa l'Agència Catalana de Protecció de Dades

1 min

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha negat que la web de l'Assemblea hagi estat atacada per pirates informàtics per robar les dades personals dels seus més de 50.000 socis, malgrat els llistats que ha filtrat via Facebook el grup autoanomenat Anonymous Cataluña.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Les nostres bases de dades estan correctament protegides, amb nivells de protecció més elevats dels que reclama l'Agència Catalana de Protecció de Dades", ha argumentat la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, que ha afirmat: "A nosaltres no ens han entrat a la base de dades. La nostra web no ha estat atacada". El responsable de comunicació de l'ANC, Ferran Civit, ha assegurat en declaracions a RAC1 que és "impossible" que els llistats filtrats s'hagin extret de la base de dades de l'ANC, perquè està "encriptada" i haurien calgut mesos per desencriptar-les.

Antisobiranistes "barroers"

Per l'ANC, la filtració d'aquest dijous forma part de les «accions barroeres» de l'antisobiranisme més radical. Segons Civit, els llistats fets públics contenen errors i falsedats que els porten a pensar que no provenen de les seves bases bases de dades. En quedar descartat, doncs, un atac informàtic, una possible hipòtesi és que podrien haver estat filtrades de forma directa o a través d'algun correu electrònic des del qual han estat enviats els llistats. De fet, en una entrevista a l'ARA, el líder del sindicat ultra Manos Limpias va afirmar al juliol que té talps infiltrats a l'ANC.

stats