Política 05/07/2015

Sànchez (ANC): "La gent demana que busquem acords però que ho fem ràpid"

L'ANC comença la campanya d'estiu 'On tot comença' a les Terres de l'Ebre i reivindica que "el nou país ha de servir per corregir el que no s'ha fet bé des de Madrid i també des de Barcelona"

Acn
2 min
La campanya d'estiu de l'ANC s'inicia a les Terres de l'Ebre / ACN

TortosaUns 300 ebrencs han estat els primers catalans en formar el punter humà que pretén incentivar la participació per omplir la Meridiana l'11 de setembre i que simbolitza el camí de la victòria en les eleccions del 27 de Setembre. D'aquesta manera, l'ANC ha engegat la campanya d'estiu, 'On tot Comença', on diversos representants de la societat civil ebrenca han demanat igualtat d'oportunitats per a zones de menys pes demogràfic, polític i econòmic com l'Ebre. En aquest marc, el president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha apuntat que el marge per trobar una solució satisfactòria al dilema de les llistes en favor de la independència de cara al 27-S tindrà una solució en un màxim de 15 dies. "La gent demana que sumem esforços i que busquem acords però que ho fem ràpid", ha subratllat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sànchez s'ha mostrat convençut que un cop es defineixin les propostes sobiranistes de les eleccions de setembre i es torni a explicar amb intensitat els beneficis d'una Catalunya independent, els percentatges de les enquestes, que ara indiquen certa victòria dels partidaris al No, "es modificaran" i es tornaran a "reequilibrar posicions per tornar a tenir la majora en favor de la independència a tocar".

"Corregir el que no es fa bé"

Sànchez ha destacat que s'ha escollit començar la campanya de l'ANC a Tortosa, la capital de les Terres de l'Ebre, perquè el territori ha estat "símbol del treball per la dignitat". Per al president de l'Assemblea els ebrencs han donat el convenciment "que és a partir de la coherència i la perseverança que es poden guanyar les batalles". "Venir per iniciar la campanya a Tortosa és un reconeixement a la fina feta els darrers 15 anys", ha dit.

Alhora, ha apuntat que les Terres de l'Ebre són, malauradament, un exemple de l'abandonament inversor de les administracions i la falta d'infraestructures i que, per aquest motiu, el primer eix dels 10 actes de la campanya 'On Tot Comença' ha girat entorn a l'equilibri territorial que ha de tenir la nova República Catalana. "Les infraestructures signifiquen oportunitats i distribució de la riquesa. Estem convençuts que el nou país ha de servir per corregir el que no s'ha fet bé des de Madrid i també des de Barcelona", ha apuntat el president de l'ANC.

En aquest sentit la portaveu de la plataforma Trens Dignes, Montse Castellà, ha reivindicat els problemes de mobilitat que pateix el territori i la possibilitat d'anar acabant amb molts dels fronts oberts i reivindicacions que no acaben de trobar una solució a l'Ebre. També des d'Unió de Pagesos s'ha reclamat millores perquè els pagesos puguin viure amb dignitat de la seva feina i el portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, Manolo Tomàs, ha animat els ebrencs a apostar per una nou país on ha demanat que es tinguin en compte les Terres de l'Ebre. "no volem passar d'un centralisme a un altre", ha apuntat.

stats