Política 04/09/2014

L'ANC admet el robatori del cens de l'assemblea general de l'abril a Tarragona

L'entitat independentista diu en un comunicat que denunciarà els autors de la filtració. Segons ha pogut saber l'ARA, l'entitat sospita d'un 'hacker' expert que s'hauria infiltrat a l'assemblea de l'abril per encàrrec d'algú i amb l'objectiu de trobar fallades en els complexos sistemes de seguretat per robar les dades

M. Colomer
2 min
L'assemblea general ordinària de l'ANC a Tarragona. TJERK VAN DER MEULEN

BarcelonaL'ANC admet que les dades dels seus socis que ha filtrat aquest dijous un grup espanyolista a través d'una pàgina de Facebook corresponen al registre d'entrada del cens dels potencials participants en l'assemblea general que va celebrar l'entitat el 5 d'abril a Tarragona. D'aquesta manera, les dades dels 50.000 socis de l'entitat no s'haurien obtingut mitjançant un atac informàtic, sinó que, segons les fonts consultades per l'ARA, haurien estat robades directament del sistema intern que va crear l'entitat per contrastar la identitat dels participants en aquella reunió, en la qual van participar 5.000 persones, i que admetia visitants externs com a observadors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el comunicat, l'ANC explica que fa un "buidatge constant" de les seves bases de dades, de manera que "en cap moment hi ha el llistat d'inscrits complet en aquest servidor", registrat "d'acord amb la legislació de protecció de dades" i "amb mesures de seguretat superiors a les exigides per la normativa vigent".

En cap cas, afirma l'organització, les dades robades contenen números de compte corrent, malgrat que sí que contenen noms, cognoms, DNI i correus electrònics. "Episodis com aquest només pretenen desmobilitzar i desanimar la gent", conclou l'ANC, que fa una crida a "mantenir la calma" davant nous atacs que donen per fet que rebran a mesura que s'acosti el 9-N. Estan convençuts que la filtració ha arribat ara per intentar evitar que segueixin creixent les inscripcions a la V de la Diada –ja hi ha més de 400.000 inscrits– i busca infligir la por en sectors socials partidaris del 9-N.

Sospites de l'ANC

Segons ha pogut saber l'ARA, després de les comprovacions i converses d'aquest dijous després de conèixer la filtració, l'entitat sospita d'un pirata informàtic expert que s'hauria infiltrat a l'assemblea de l'abril per encàrrec exprés d'algú i amb l'objectiu de trobar fallades en els complexos sistemes de seguretat interns i no exposats a la xarxa d'internet per robar les dades que s'han acabat filtrant mig any després.

L'entitat independentista, davant aquest "atac a la intimitat dels seus associats", ha denunciat la filtració a la policia i ha advertit que "perseguirà qualsevol plataforma o persona que aculli, publiqui o distribueixi les dades en qüestió".

stats