POLÍTICA
Política 05/04/2014

L'ANC proclama: "Volem votar, estem preparats per fer-ho i votarem el 9-N"

La cúpula de l'organització política reivindica que la independència és "possible, viable i necessària", i depèn només de la voluntat dels catalans. Anuncien la campanya 'El país que volem' de debat sobre el futur model d'estat

M.colomer
2 min
L'assemblea general ordinària de l'ANC a Tarragona. M. COLOMER

TarragonaPols de l'ANC a l'Estat. La integrant del Secretariat Nacional de l'organització Irene Martín ha deixat clar aquest dissabte durant la segona assemblea general de la formació que el rumb al 9-N és ferm i insubornable: "Volem votar, estem preparats per fer-ho i votarem el 9 de novembre". Martín, juntament amb el també dirigent de l'ANC Jordi Manyà, han anunciat la campanya 'El país que volem', projecte pioner, un espai web que ha de servir per canalitzar les propostes que ajudin a configurar com ha de ser el nou estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Vam sortir per un país independent. Ara encoratgem a pensar com el volem construir", ha afirmat Manyà, que augura que 'El país que volem' pot arribar a ser un "gran procés participatiu que aglutini la il·lusió per un nou país".

Irene Martín, impulsora del projecte 'El país de tots' per eixamplar la majoria social sobiranista, per transmetre el missatge de la dignitat nacional i per construir un projecte de país també a força d'aportacions populars, demostra el compromís amb la justícia social i l'aprofundiment democràtic. "Estem preparats per construir el país de tots i ho farem", ha afirmat Martín, que ha aixecat un fort aplaudiment dels més de 5.000 activistes que participen en l'assemblea.

"Possible, viable i necessària"

Per l'ANC, la independència és "possible, viable, necessària" i només depèn dels catalans. Això sí, ha deixat clar que totes les accions de l'ANC per forçar la consulta del 9-N seran democràtiques, pacífiques i cíviques. "Si s'ha de sortir, sortirem, de forma pacífica, cívica i democràtica com hem fet sempre", ha afirmat el també integrant del Secretariat Nacional sortint, Andreu Porta. També han anunciat el projecte 'Declara't a Catalunya', encaminat a preparar la desconnexió voluntària de la Hisenda espanyola.

stats