Política 22/03/2015

El PSOE considera un "èxit" els primers resultats a Andalusia

Fonts de Ferraz descarten que aquest diumenge es parli de pactes

Mariona Ferrer I Fornells
2 min

MadridEl PSOE considera un "èxit" els primers resultats en les eleccions autonòmiques a Andalusia, segons fonts de Ferraz. Tenint en compte les enquestes a peu d'urna i l'avenç de l'escrutini, destaquen que el més rellevant és que la candidata socialista a la Junta, Susana Díaz, prengui la primera posició que va treure el PP el 2012 i es converteixi, d'una forma clara, en primera força a Andalusia. "El PSOE és un guanyador rotund amb claredat", han assenyalat les mateixes fonts.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El debat sobre els pactes, dilluns

De moment, els socialistes descarten parlar de pactes aquest diumenge i destaquen que, si es confirmés una forquilla d'entre 41 i 44 diputats, ja poden estar contents. Tot i això, es convertirien en els pitjors resultats del PSOE andalús de la democràcia. El 1994, Manuel Chávez va treure 45 escons. Els segons més baixos van ser els del 2012 amb José Antonio Griñán (47).

El PSOE defensa que l'escenari polític actual és "radicalment" diferent al de fa tres anys i que amb el "pluralisme" que existeix, conservar una majoria clara sobre la segona força, és una "victòria rotunda".

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha arribat a Ferraz a les vuit del vespre, aproximadament, però cedirà al seu número dos, César Luena, la valoració dels resultats un cop ja ho hagi fet Andalusia. El 2012 va ser justament Elena Valenciano (la secretària d'Organització d'Alfredo Pérez Rubalcaba) la que va fer l'anàlisi dels resultats de Griñán des de la seu estatal dels socialistes. Llavors els resultats van ser dràsticament diferents. El PP confiava acaronar els 55 escons de la majoria absoluta (el Parlament en té 109) i la suma dels diputats del PSOE amb els d'IU va fer córrer el cava als passadissos de Ferraz.

stats