Política 07/08/2014

El cap de govern d'Andorra, sobre el cas Pujol: "No ens fa cap bé"

El cap de Govern reconeix haver tractat l'afer Pujol amb la banca, un dels pilars de l'economia andorrana. Andorra intenta esquivar la taca que suposa per al sistema de secret bancari la filtració de les dades dels Pujol

Ara Andorra
1 min
L'expresident Pujol, fotografiat aquest dijous a Queralbs / EFE

CanilloEl cap de govern d'Andorra, Toni Martí, ha reconegut aquest dijous que ha parlat amb la banca sobre el cas Pujol. Tot i que ha volgut ser "extremadament prudent" amb aquesta qüestió, sí que ha indicat que sovint es veu amb la banca i que es parla de diversos temes, "com aquest", perquè "s'ha de parlar amb la banca i coordinar", ja que recorda la importància d'aquest sector, que és un pilar de l'economia andorrana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dels detalls de les converses entre el Ggvern i la banca sobre l'afer Pujol, Martí no n'ha volgut desvetllar res, però sí que ha reconegut que aquest cas "no ens fa gens bé". "Els interlocutors amb els quals tinc l'obligació institucional de parlar ja ho saben", ha afegit.

El cas dels suborns

Sobre les informacions publicades pel 'Diari d'Andorra' segons les quals agents secrets espanyols haurien ofert diners a banquers per donar informació subjecta a secret bancari, Martí ha respost: "no contesto sobre suposicions". No ha volgut explicar si la possibilitat que s'estigués incitant a vulnerar el secret bancari ha portat a obrir alguna investigació, ni com actuaria el Govern en cas que això fos cert, i ha afegit que es manifestarà al respecte quan se sàpiga què ha passat.

Martí ha recordat que Espanya ha fet una comissió rogatòria per saber els comptes que pugui tenir a Andorra la família Pujol, i que "s'haurà de veure sota quin delicte es dóna la comissió rogatòria". En tot cas, ha recordat que Espanya també podia haver demanat informació sobre aquest afer mitjançant el conveni existent d'intercanvi d'informació, però no ho va fer.

stats