Política
Política 21/12/2011

Mas-Colell assegura que l'executiu català no comptarà els 759 milions com a dèficit del Govern

El conseller d'Economia qualifica els pressupostos del 2012 “d'equilibrats” i agraeix l'esforç dels treballadors públics.Confia en què el nou ministre d'Economia no tingui tendència a "recentralitzar"

Ara
1 min
Andreu Mas-Colell, conseller d'Economia de la Generalitat, a 'Els matins' de TV3

BarcelonaEl conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, assegura que els pressupostos del 2012 aprovats pel Govern són “equilibrats” i estan orientats a reduir el dèficit fins l'1,3% demandat per les instàncies europees. Mas-Colell subratlla que la reducció d'un 0,7% de la despesa demostra el compromís del Govern en què no hi hagi cap rebaixa en els serveis públics, però argumenta la disminució d'algunes partides, que afecten principalment als treballadors públics, en l'augment de les partides de deute i de pagaments diferits per inversions fetes. En aquest sentit, Mas-Colell ha aprofitat l'entrevista als Matins de Tv3 per agrair l'esforç dels treballadors públics i ha assegurat que la rebaixa de sous i horaris laborals compleixen amb la voluntat del Govern de no reduir la bossa de personal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Respecte el deute de les arques públiques catalanes, el conseller d'Economia assegura que "encara estem" generant dèficit i “trigarem un parell d'anys a deixar de fer-ho”. En aquest sentit, ha assegurat que l'executiu català no comptarà els 759 milions d'euros de la disposició addicional tercera com a dèficit del Govern, i ha recordat que l'impagament es deu a un tripijoc del govern espanyol sortint “perquè no compatibilitzi com a dèficit de l'Estat”. Mas-Colell confia en el diàleg i el respecte de l'executiu entrant i, malgrat que revela tenir “preferències” en els noms que podrien encapçalar el ministeri d'Economia, ha evitat posicionar-se i s'ha limitat a expressar el seu desig perquè sigui “una persona competent, amb mentalitat oberta” i que “no pensi que els problemes d'Espanya són deguts a la descentralització”.

stats