FINANCES PÚBLIQUES
Política 20/01/2012

El Govern espera rebre aviat un primer pagament de 545 milions de la liquidació d'impostos del 2010

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va anunciar dimarts que avançaria la partida a les comunitats autònomes tot i que aquesta estava prevista per al juliol

Roger Tugas
1 min
AMB EL DIT AIXECAT El professor Mas-Colell, en funcions de conseller d'Economia, va superar ahir el primer tràmit dels pressupostos.

BarcelonaLa necessitat de liquiditat de la Generalitat és urgent per fer front als deutes amb ajuntaments i proveïdors. El primer baló d'oxigen, però, no seran els 759 milions de l'addicional tercera o els 1.450 milions del fons de competitivitat del 2011 encara impagats, sinó l'avançament de la liquidació d'impostos del 2010. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va anunciar dimarts que no es faria esperar fins al juliol, com estava previst, sinó que els 8.000 milions que s'han de repartir les comunitats autònomes arribaran abans, sense especificar més.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Govern, però, ja ha comptabilitzat que li pertocarien 1.090 milions del pastís i ha posat fil a l'agulla per cobrar-ne aviat la meitat, 545 milions. Les reunions s'acceleraran a partir d'ara per aconseguir accelerar i concretar els tràmits.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats