PLE DEL PARLAMENT
Política 18/01/2012

Mas-Colell: "Si Catalunya forma part d'Espanya, voluntàriament o no, ha de reclamar el que li pertoca"

Martínez-Sampere (PSC) acusa del conseller de tenir "esquizofrènia" per reclamar aval estatal al deute a la vegada que amenaça amb la independència

Roger Tugas
2 min
El Govern veu imminent un aval estatal al deute autonòmic

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha defensat el seu projecte de pressupostos en el Ple d'avui abans de votar-s'hi les esmenes a la totalitat -n'han presentat tota l'oposició menys el PP- i, en resposta a la diputada del PSC Rocío Martínez-Sampere ha defensat que "si Catalunya forma part del Regne d'Espanya, de forma voluntària o no, ha de reclamar-li el que li pertoca", en relació a la demanda dels hispabons perquè les comunitats autònomes puguin refinançar el seu deute i dels milions que preveia el sistema de finançament encara no abonats. "Tenim dret al seu aval i, si no, que ens expulsin", ha reivindicat Mas-Colell, qui té clar que "no necessita demostració que Catalunya com a país independent seria viable". El conseller ha defensat els comptes afirmant que "si algú té el relat de la recuperació del país és CiU, que sap que cal encarar les situacions difícils i no negar que hi ha crisis quan n'hi ha".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Martínez-Sampere, però, li ha retret que "si a la seva parella li diu el mateix dia que es vol separar i que se l'estima profundament és que es pateix esquizofrènia". La diputada socialista ha acusat igualment Mas-Colell d'anar "consolidant un tripartit de dretes" entre CDC, UDC i el PP, amb què està "desmuntant l'esquelet dels nostres serveis públics". "No caurem en la demagògia de dir que tot és culpa del Govern com van fer vostès, però tampoc diguem que no hi té res a veure", ha afegit Rocío-Sampere, qui ha acceptat que no hi ha sortides senzilles, però ha criticat que el Govern no tingui un pla de reactivació econòmica i que "enlloc de cirurgia fina amputa amb el ganivet de pa". "Iniciem el camí de les reformes justes enlloc de les retallades injustes?", l'ha convidat després d'assegurar que el PSC volia poder pactar aquests pressupostos.

stats