Política 15/08/2019

Ángel Garrido serà el conseller de Transports i Infraestructures de l'executiu de Díaz Ayuso

El diputat va abandonar el PP a mitjans d'abril i va concórrer a la llista de Cs en les autonòmiques

Ara / Agències
2 min
Ángel Garrido serà el conseller de Transports i Infraestructures de l'executiu de Díaz Ayuso

BarcelonaDe presidir la Comunitat de Madrid sota les sigles del PP a ser el nou conseller de Transports, Mobilitat i Infraestructures amb els colors de Ciutadans en un govern popular. Aquest és el camí que traçarà l'ara diputat de Ciutadans Ángel Garrido en el nou executiu madrileny.

Pocs mesos després de presidir l'Assemblea de Madrid en substitució de l'expresidenta Cristina Cifuentes –que es va veure forçada a dimitir arran de diverses polèmiques– i havent fet el salt del Partit Popular a Ciutadans, la flamant presidenta popular de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, confiarà a Garrido la cartera de Transports.

El futur conseller, però, no veu contradicció en el fet de formar part del govern de coalició amb el PP després d'haver passat a militar a Ciutadans i, en declaracions als mitjans de comunicació, ha assegurat que cal oblidar-se de les sigles i conscienciar-se que els integrants del nou govern treballaran per tots els madrilenys. "Si ens posem això al cap, tot funcionarà com cal", ha reblat.

Garrido, que va abandonar el PP al mes d'abril abans de les eleccions generals, havia aparegut en les travesses sobre la conformació del govern madrileny i, ara, assumirà una de les conselleries més importants des d'un punt de vista pressupostari.

Per aquest motiu, el diputat de Cs ha agraït la confiança a Díaz Ayuso per poder aplicar "en aquesta parcel·la" les iniciatives recollides en l'acord de 155 mesures pactades entre les dues formacions.

Canvis en la conselleria

El departament, fins ara anomenat conselleria de Transport, Habitatge i Infraestructures, passarà a dir-se conselleria de Transports, Mobilitat i Infraestructures, i preveu gestionar importants inversions en els pròxims quatre anys. De fet, una de les seccions que gestiona aquest departament és el metro i, segons va avançar Ayuso en la primera sessió del debat d'investidura, la seva intenció és ampliar la línia 3 d'aquest mitjà de transport amb l'objectiu de crear una nova connexió amb la línia 12.

A més, la presidenta electa també va anunciar la construcció d'una nova infraestructura per connectar Conde de Casal amb la prolongació de la línia 11 del metro a Plaza Elíptica.

En qualsevol cas, el mateix Garrido ha avançat que una de les primeres mesures que adoptarà com a conseller serà encarregar una anàlisi "a fons" de la situació econòmica i financera del suburbà. Així, el futur conseller ha apuntat que instarà el govern central a comprometre's "amb la puntualitat" de Renfe, ja que, al seu parer, "no pot ser" que els madrilenys "no sàpiguen quan arribarà el Rodalies".

A més, l'objectiu de l'executiu de coalició és elaborar un pla integral de mobilitat per als pròxims 10 anys, concretament, en el període 2020-2030, consensuat amb tots els agents implicats. "Cal aplicar una estratègia global de mobilitat, d'acord amb el segle XXI", ha defensat Garrido.

Un paquet de reformes que, d'ara endavant, haurà de gestionar l'expopular, que va abandonar el PP madrileny per entrar com a número 13 a les llistes de Ciutadans per a les eleccions autonòmiques, sota les ordres del cap de llista Ignacio Aguado. Una sortida que va aixecar crítiques entre les files populars i que la mateixa Díaz Ayuso va qualificar de "punyalada".

stats