REFUNDACIÓ SOCIALISTA
Política 08/02/2015

Ros admet que va ser un error que el PSC fos "ambigu" amb el dret a decidir

El president dels socialistes catalans rebutja l'obertura de noves delegacions de Catalunya a l'exterior i aposta per impulsar "missions comercials"

Efe
1 min
Àngel Ros, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaEl president del PSC i alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assegurat aquest diumenge que el seu partit ha comès alguns errors els últims anys, entre els quals hi ha el de mostrar-se "ambigu" amb el concepte del dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre l'acte de dissabte, en què els socialistes catalans van voler simbolitzar el començament d'un procés de refundació, Ros ha assenyalat en declaracions a Catalunya Ràdio: "En un moment en què en la societat catalana el paradigma dominant va ser el concepte de dret a decidir, nosaltres mostrem un nivell molt alt d'ambigüitat, i crec que això va ser un element fonamental".

D'altra banda, Ros no s'ha mostrat partidari de la creació de noves ambaixades catalanes. "El que hi ha d'haver són missions comercials", ha remarcat l'alcalde de Lleida.

En aquest sentit, ha assenyalat com a exemple que "els estats dins d'Alemanya o les grans regions franceses tenen presència comercial de promoció del país per tot el món" i ha afegit que "és evident que s'han d'utilitzar les ambaixades de l'Estat i tenir les missions comercials que l'economia necessiti".

Ros ha afegit que, segons el seu parer, Jaume Collboni –candidat socialista a l'alcaldia de Barcelona– podria pactar amb la plataforma Guanyem Barcelona únicament si fos el candidat més votat.

stats