Dimissió

Àngels Chacón abandona la política

En una carta a la militància de Centrem es mostra decebuda al veure en el nou partit els mateixos vicis orgànics que en la resta

ARA
3 min
Angels Chacon

Barcelona"Quan vaig ser escollida secretària general de Centrem volia aplicar una nova concepció organitzativa àmplia, oberta i transversal. Però he de ser honesta: no ho he pogut fer". Decebuda, Àngels Chacón posa punt final a la seva carrera política en una carta a la militància del que continuarà sent el seu partit, a partir d'ara com a membre de base. Per sorpresa, l'exconsellera d'Empresa, que va encapçalar sense èxit la candidatura del PDECat en les últimes eleccions catalanes i que fa tot just set mesos havia iniciat un nou projecte a Centrem, anuncia que abandona tota l'activitat pública a través d'un document al qual ha tingut accés l'ACN i que ella mateixa ha penjat posteriorment a les xarxes socials.

En la carta, l'exconsellera explica que creu "en la política, però no en algunes dinàmiques persistents dels partits" que no ha pogut modificar ara en el nou projecte, on també han arribat "les lluites internes i el repartiment de quotes". "Em considero una persona clara, pragmàtica i coherent. La mateixa coherència que vaig aplicar quan em va fer escollir entre les meves idees i el càrrec de consellera de la Generalitat. No vaig dubtar, perquè no tenia por de tornar al sector privat, on m'he pogut desenvolupar professionalment i tirar endavant la meva família. Ara, després d'aquesta etapa d'onze anys com a responsable política, tornaré a la meva vida professional en l'àmbit privat", explica, i assegura que actua "amb consciència i llibertat".

A la carta no fa retrets personals ni assenyala ningú com a responsable de la situació. De fet, destaca que creu en el projecte de Centrem i està "totalment convençuda" que un futur de progrés a Catalunya "passa per un espai de centre ampli" com el que representen, "on no hi hagi contradiccions entre el que es predica en campanya electoral i el que s'acaba fent".

"He gaudit trepitjant cada racó de Catalunya, escoltant la gent i les seves inquietuds, coneixent a fons el teixit social, econòmic i empresarial del país i treballant per servir en la vida pública i política, però no he gaudit de la vida orgànica de partit", afegeix, i concreta que la seva experiència l'ha portat a "conèixer un costat de la política per al que no serveix, i per al que tampoc vol servir", referint-se a la vida interna dels partits.

Finalment, es "disculpa si algú no entén o comparteix aquesta decisió", i assegura que Centrem la tindrà "com a militant per sumar amb totes les persones que han fet possible el naixement d'aquest projecte". "Sempre podran continuar comptant amb mi", conclou.

Centrem convoca la direcció per plantejar-se el futur

El president de Centrem, Lluís Font, ha convocat la direcció del partit per plantejar el futur de la formació després de la dimissió d'Àngels Chacon. En un comunicat, ha agraït el "compromís" i la "força" de l'exconsellera, que aquest dissabte ha anunciat que deixa per complet la política. Font també ha destacat l'actitud "oberta i integradora" de Chacon i li "desitja el millor".

La formació, que va néixer fruit de l'aliança entre el PDECat, la Lliga Democràtica, Convergents i Lliures, havia de ser una de les que ocupés el buit del PDECat a les properes eleccions municipals, tenint en compte que la formació hereva de Convergència va decidir que no s'hi presentaria. Al mes de maig es van escollir els dirigents -Chacón va guanyar l'elecció de secretària general a Teresa Pitarch- i el full de ruta que els havia de guiar fins als comicis.

stats