Política 03/06/2015

Castellà (Unió): "La meva posició a la consulta interna del 14-J serà probablement un no crític"

El líder del sector renovador del partit, en una entrevista al plató de l'ARA amb Antoni Bassas, es mostra "decebut" per la pregunta feta per Ramon Espadaler

Oriol March
2 min

BarcelonaAntoni Castellà, líder del sector renovador d'Unió i un dels membres de la direcció del partit que va votar en contra de la proposta de Ramon Espadaler per la pregunta del 14-J, ha assegurat aquest dimecres al matí en una entrevista al plató de l'ARA amb Antoni Bassas que "probablement" es posicionarà a favor d'un "no crític". "Crec que hi ha por a preguntar directament sobre la independència", ha constatat el també secretari d'Universitats de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La pregunta no ajuda al procés perquè no clarifica", ha indicat Castellà en aquesta entrevista. El membre del comitè de govern ha apuntat que 1.019 militants han donat suport al manifest sobiranista que demana preguntar explícitament sobre la independència, i això suposa el 20% dels afiliats. "Aquesta pregunta tanca la porta a un 20% de la militància d'un partit, això no és gaire integrador", ha indicat.

Castellà s'ha reservat la possibilitat de forçar un congrés extraordinari en cas que guanyi el no a la proposta de la direcció, que ahir va votar dividida la proposta que se sotmetrà a consulta.

Preguntat sobre què passarà en cas que guanyi el sí i s'hagi de negociar amb CDC el programa electoral del 27-S, Castellà ha apuntat que el que és "rellevant" és què pensa Unió, no la federació. "No crec que sigui bo trencar la federació. El dia que tindrà sentit trencar la federació és el dia que Catalunya sigui un país independent", ha apuntat.

Castellà ha lamentat que la proposta oficialista "no respon al mandat que tenia el partit" en la mesura que no el posiciona sobre la independència. "Les eleccions del 27-S són el referèndum que no ens van deixar fer, i les paperetes estan substituïdes pels partits", ha indicat el dirigent democristià, que ha confessat estar "decebut" per la proposta d'Espadaler.

stats