NOVES FORMACIONS
Política 11/10/2013

Procés Constituent busca consolidar-se després d'obtenir 45.000 adhesions

Forcades i Oliveres presenten l'acte central de la formació anticapitalista, que tindrà lloc aquest diumenge a les fonts de Montjuïc

Acn
2 min
Teresa Forcades i Arcadi Oliveres, aquest divendres a les Fonts de Montjuïc / ACN

BarcelonaProcés Constituent, la formació d'esquerres i sobiranista impulsada per la monja Teresa Forcades i per l'economista i pacifista Arcadi Oliveres, posarà en marxa una campanya de consolidació de la seva plataforma després d'haver aconseguit 45.000 adherits i haver-se presentat a 90 municipis. Aquesta campanya de consolidació s'iniciarà la setmana que ve després de l'acte central convocat per a aquest diumenge a les fonts de Montjuïc (Barcelona), segons han avançat aquest divendres en una roda de premsa els dos impulsors de Procés Constituent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Oliveres, l'acte de diumenge encetarà una segona fase per consolidar aquesta nova organització política, que Forcades espera que pugui arribar a il·lusionar el 50% de la població catalana que, segons la seva opinió, ni forma part del "sistema" ni tampoc està "mobilitzada" pels altres partits.

Forcades espera de l'acte central de diumenge que sigui "polític, reivindicatiu i també festiu" i que serveixi per transmetre el missatge que és necessari que des de les organitzacions polítiques es procuri "una major justícia social" i un programa anticapitalista ja especificat en el decàleg fundacional de Procés Constituent.

Aquesta monja benedictina compromesa amb la política catalana ha explicat que la "candidatura àmplia" que promou Procés Constituent de cara a les pròximes eleccions catalanes encara no s'ha traduït en converses formals amb partits que, com ICV-EUiA o la CUP, es troben ideològicament molt pròxims. "Primer tenim molta feina a fer", ha apuntat abans d'insistir que ni ella ni Oliveras no pensen ser candidats, perquè el seu objectiu és el d'"impulsar" i fer realitat aquesta candidatura alternativa, però no exercir de polítics professionals.

"El diàleg amb els partits i formacions es produirà més endavant", ha recalcat abans d'apuntar la seva total conformitat amb el procés sobiranista que "ha de conduir que se celebri una consulta" d'autodeterminació. Sobre aquesta qüestió, no obstant això, Oliveres ha expressat la seva "opinió personal" que "o bé no es farà la consulta o aquesta serà molt descafeïnada".

Respecte a les manifestacions previstes per dissabte amb motiu del Dia de la Hispanitat, Forcades ha indicat que totes les opinions polítiques han de poder expressar-se, incloses les que no estan a favor de la independència de Catalunya. Ha indicat, això no obstant, la "paradoxa" que suposa que "aquest cap de setmana, els que volen una Espanya lliure se'ls envia a la plaça de Catalunya, i a nosaltres, que volem una República Catalana, se'ns envia a la plaça d'Espanya i Montjuïc, quan ens hauria agradat fer l'acte a la plaça de Catalunya".

stats