Política 21/08/2014

El PSOE qualifica de “cacicada” la reforma electoral que promou el PP

Els socialistes anuncien l'inici d'"una ofensiva" contra la reforma que promou l'elecció directa d'alcaldes. Arenas acusa el PSOE de "no voler perdre el xollo de governar encara que perdi"

Efe
2 min
El vicesecretari general de Política Autonòmica i Local del PP, Javier Arenas / EFE

ToledoEl PSOE ha anunciat aquest dijous l'inici d'"una ofensiva" contra la reforma electoral promoguda pel PP per garantir l'elecció directa d'alcaldes, una norma amb la qual el partit de Rajoy vol conservar les alcaldies d'algunes de les principals ciutats espanyoles, en perill si perd la majoria absoluta en les municipals del 2015. El PSOE demanarà a la resta de grups polítics que se sumin a la iniciativa per tal de conformar un "front d'oposició" contra el que consideren "una cacicada disfressada". El PP, per la seva banda, ha contraatacat, i acusa el PSOE de "no voler perdre el xollo de governar encara que perdi".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari d'Organització del PSOE, César Luena, ha afirmat que "el que farem és liderar un rebuig total perquè la majoria absoluta no es pot imposar a les formes democràtiques". Luena ha expressat el seu "rebuig total a l'última trampa del Partit Popular" i ha demanat Mariano Rajoy, que "surti de la seva letargia" i aclareixi si la proposta de reforma de la llei electoral "surt del govern o del PP i del senyor Arenas".

Justament, el vicesecretari general de Política Autonòmica i Local del PP, Javier Arenas, ha criticat el "monument a la contradicció" que, segons ell, suposa el rebuig del PSOE a dialogar sobre la reforma electoral i ho ha atribuït al fet que no vol deixar "el xollo" de governar encara que perdi les eleccions.

Pel PP, l'important és que la major part de la societat comparteix "que els alcaldes es triïn a les urnes" i que al carrer "tothom" considera que el plantejament del Partit Popular està "carregat de sentit comú". Arenas ha interpretat la negativa del PSOE a negociar com un intent del seu secretari general, Pedro Sánchez, de mantenir "la ganga" que, al seu parer, suposa que els socialistes governin municipis tot i perdre les eleccions. Arenas ha insistit que la idea del PP sempre ha estat consensuar la reforma i que encara no hi ha cap proposta concreta per dur-la a terme.

stats