Política 11/06/2015

L'Ajuntament d'Arenys de Munt es constituirà el 3 de juliol per un recurs d'ERC contra un vot del PP

Els repulicans eleven un recurs al contenciós per defensar la nul·litat d'un vot del PP acceptat per la Junta Electoral que comporta l'entrada al consistori dels populars en detriment dels republicans, que es queden amb cinc regidors

Ara
1 min

Arenys de MuntL'Ajuntament d'Arenys de Munt no es constituirà dissabte. El ple de constitució s'ha posposat al 3 de juliol després que ERC presentés un recurs contenciós al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la decisió de la Junta Electoral Central de donar per bo un vot del PP inicialment considerat nul que permetria als populars obtenir un regidor en detriment del sisè regidor dels republicans, que es quedarien amb cinc.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El vot en qüestió, considerat nul en les actes del recompte però validat després per la Junta Electoral de zona i confirmat després per la Junta central, incloïa en el sobre la papereta del PP i material de propaganda electoral del partit. Els republicans estan disposats a lluitar fins a les últimes conseqüències el vot, que permetria l'entrada del PP al consistori d'Arenys de Munt, el primer que va impulsar una consulta simbòlica sobre la independència el 9 de setembre del 2009.

Precedents clars

En un comunicat, ERC d'Arenys de Munt defensa que "d'altres vegades la Junta Electoral Central, en les seves resolucions i acords, ha estat molt clara a l'hora d'entendre que quan dins del sobre de votació, a més de la papereta hi ha altres elements, com és el cas del vot d'Arenys de Munt, el vot és nul de ple dret". A més, però, defensen que tampoc amb la validació del vot pertocaria el regidor al PP perquè amb una operació d'arrodoniment decimal, l'avantatge continua essent d'ERC.

stats