Arrufat denuncia la CUP i l'ARA pel cas de l'agressió sexual

L'expolític defensa que l'acusació era falsa i vol "restablir el seu honor" reclamant un euro d'indemnització simbòlica

ARA
2 min
L’exdiputat de la CUP al Parlament Quim Arrufat en una imatge d’arxiu.

BarcelonaL'exdiputat de la CUP Quim Arrufat ha denunciat el seu antic partit polític, el diari ARA i el periodista Albert Llimós per les informacions que va publicar aquest mitjà l'octubre del 2020 en les quals s'explicava que l'exdirigent va abandonar la formació anticapitalista amb una denúncia interna per agressió sexual. El jutjat de primera instància número 2 de Vilanova i la Geltrú ha admès a tràmit la demanda, que, segons Arrufat, té com a "únic interès" restaurar el seu nom després de "les falses acusacions públiques i sense cap mena de fonament" contra la seva persona, ja que van causar greus "perjudicis tant personals com professionals". El que va ser diputat del Parlament de Catalunya manté que les informacions són "falses" i que posa la demanda per "restablir el seu honor" reclamant una quantitat simbòlica d'un euro en "concepte d'indemnització".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La demanda contra la CUP és conseqüència "del comunicat de premsa publicat" el 4 d'octubre del 2020 en què s'informava que Arrufat es "trobava enmig d'un procés de gestió d’agressions masclistes" quan va "abandonar la militància de l’organització". En aquest escrit, la formació anticapitalista condemnava "l’agressió" alhora que defensava el seu compromís en "la lluita contra el patriarcat i contra les agressions masclistes". "Constatem que això ha estat prioritari des que es va posar en coneixement de la CUP l’agressió", deia el comunicat. Així, la diputada Natàlia Sànchez l'endemà que sortís la notícia va dir a Catalunya Ràdio que si les denúncies per "agressions masclistes" s'haguessin produït llavors, el "tempo" i el "resultat" de la gestió dels casos haurien sigut molt diferents, i va confirmar que Arrufat va marxar de la CUP "a les portes d'una més que probable expulsió". Els advocats de l'expolític lamenten que la formació no ha donat resposta fins ara "a les peticions formulades" pel seu client, ni en públic ni en privat.

Fa un any l'ARA va explicar que Arrufat va marxar de la CUP, l’abril del 2019, amb dues denúncies internes per casos d’abusos sexuals. Dos episodis –un del 2014 i un dels últims mesos d’Arrufat com a membre del partit– que no van ser denunciats a la justícia ordinària, sinó que es van tractar a dins del partit a través de la seva comissió d’abordatge de les agressions masclistes i seguint els protocols que té la CUP per tractar aquestes situacions.

Capgirem Vilanova i la Geltrú, la candidatura local en què Arrufat havia de concórrer a les municipals del 2019, també va emetre un comunicat l'octubre del 2020 en el qual assegurava que va ser “coneixedora” a través de la CUP nacional que s’estava gestionant un “segon cas” sobre l'exdirigent i que “una de les mesures que estaven sobre la taula era no permetre que Quim Arrufat pogués formar part d’una llista electoral”.

L'ARA va intentar posar-se en contacte amb Arrufat durant dos mesos abans de la publicació, fins i tot a través de tercers, sense obtenir cap resposta. L'excupaire va trencar el silenci a través de Twitter negant els fets i després va fer un vídeo en el qual afirmava que no era "un agressor sexual" i denunciava una "extorsió". Això sí, admetia que l'any 2014 "havia causat involuntàriament un cert dolor" a una noia. Un cas, segons ell, que s'havia tancat i en què s'havia reparat el dolor causat.

stats