Política 10/05/2019

Artadi (JxCat): "Maragall porta des de 1965 treballant a l'ajuntament, els meus pares no estaven ni casats"

L'independentisme obre la campanya de Barcelona amb retrets creuats

N.orriols
2 min
Artadi (JxCat): "Maragall porta des de 1965 treballant a l'ajuntament, els meus pares no estaven ni casats"

BarcelonaMalgrat reivindicar la unitat, els partits independentistes són rivals electorals en aquests comicis i la competència a les urnes ja s'ha fet notar el primer dia de campanya electoral. D'Elsa Artadi, de JxCat, a Ernest Maragall, d'ERC,a qui les enquestes situen frec a frec amb l'alcaldessa, Ada Colau; i de Jordi Graupera, de Barcelona és Capital, a Elsa Artadi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Maragall porta des de 1965 treballant a l'ajuntament, ja no és que jo no hagués nascut, els que els meus pares no estaven ni casats", ha respost la número 2 de JxCat en una entrevista al mitjà de comunicació francès Equinox, que li ha preguntat sobre l’edat del republicà. A parer seu, es tracta d'una "obvietat" que "no és una opció de futur de la ciutat", ni de "lideratge" ni "energia".

A més, en l'entrevista, Artadi ha criticat Esquerra per "voler fer alcaldessa" Ada Colau i, tal com va fer aquest dijous en l'inici de campanya, ha avisat del retorn d'un tripartit a l'ajuntament. "El canvi no passa per Colau, ni el canvi passa per Maragall, que està abonat a receptes dels anys 80", ha conclòs Artadi, insistint en els anys que fa que l'alcaldable d'ERC -abans al PSC- està vinculat a la política barcelonina.

Les paraules d'Artadi no han agradat una ERC molesta amb el to de la candidata de JxCat. Els republicans, però, no tenen cap interès en respondre ni en entrar al cos a cos amb les altres candidatures independentistes, segons apunten fonts del partit -informa Aleix Moldes-. Com ja va fer en la campanya de les generals, l'estratègia per arribar a l'alcaldia passa per confrontar amb Ada Colau, però no pas amb JxCat.

De la seva banda, Graupera ha engegat aquest divendres amb un vídeo a les xarxes socials en què assegura que Artadi va demanar-li "dos dies abans del referèndum de l'1 d'octubre que escrivís una suspensió de la declaració d'independència".

Artadi ha optat per no entrar en la polèmica, però sí que l'ha contestat Roc Fernández, membre del departament de Presidència a través del seu Twitter personal, acusant-lo de "caure baix per un grapat de vots".

stats