Política 24/10/2019

Artadi assegura que JxCat estudia "tots els escenaris" per si inhabiliten Torra

La diputada es descarta com a possible relleu del president

Ara
2 min
Imatge de l'entrevista d'Elsa Artadi a RN4 aquest matí

BarcelonaLa diputada de Junts per Catalunya i portaveu del grup municipal a Barcelona, Elsa Artadi, ha assegurat avui que "el més possible" és que el govern espanyol inhabiliti el president de la Generalitat, Quim Torra, abans que pugui acabar la legislatura i que, per això, Junts per Catalunya ja treballa en diferents escenaris per si se l'ha de substituir. En una entrevista a Ràdio 4, Artadi, que s’ha descartat com a possible relleu, no ha volgut donar més detalls de les possibles estratègies a seguir perquè, ha dit, no tindria sentit que el partit anés avançant quina serà la seva reacció en funció de totes les "barbaritats" que pugui fer l’Estat. La Fiscalia, de fet, ja ha demanat la inhabilitació de Torra per no haver retirat a temps la pancarta amb el llaç groc del Palau de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En el moment que arribi, Junts per Catalunya ja ho explicarà", ha defensat després de deixar clar que la solució no passa per ella, que vol continuar la feina engegada a l'Ajuntament de Barcelona. Segons la diputada, hi ha un element de Torra que desconcerta molt el govern espanyol, que és la seva honestedat, i, per això, creu que se'l pot acabar inhabilitant abans que acabi la legislatura. "Estic segura que el volen inhabilitar", ha sentenciat.

Artadi també s'ha referit a la voluntat de Torra de tornar a "exercir l'autodeterminació" en aquesta legislatura per assegurar que és un "clam" de la voluntat de tornar a votar però deixant clar que s'haurà de definir com i quan es concreta aquesta nova crida. "Ja veurem com ho aterrem", ha dit. Ha assegurat que coneixien l'opinió del president sobre aquest tema, que va agafar per sorpresa ERC i bona part del Govern, però que no havien llegit el seu discurs, que ha definit com a personalista. "Com abans puguem votar, abans es resoldrà", ha defensat defugint els terminis i assegurant que caldrà buscar l'acord entre les diferents forces.

La diputada també s'ha referit a la polèmica per algunes actuacions dels Mossos en els disturbis d'aquests dies i ha assegurat que la millor defensa del cos és depurar les responsabilitats de qui no actua d'acord amb els protocols: "Hi ha imatges d’aquests dies que no ens han agradat i s’ha de veure què ha passat".

stats