Política 23/01/2015

Mas troba "escandaloses" i "molt alarmants" les xifres d'atur a Catalunya tot i la "tendència positiva"

El president de la Generalitat, en un acte amb els presidents de les quatre diputacions catalanes, carrega contra la davallada d'aportacions del govern espanyol en matèria d'ocupació i crida a "buscar solucions"

Oriol March
2 min
Signatura del conveni amb les diputacions per la creació d'ocupació / JORDI BEDMAR

Barcelona"És el tema central de país: si podem crear ocupació, si la podem crear de més qualitat i si podem anar reduint les escandaloses i molt alarmants xifres d'atur d'aquest país. L'EPA confirma que la tendència és a millor sobre una realitat encara mot dura. Tan veritat és una cosa com l'altra. No podem abaixar la guàrdia ni una mica", ha apuntat el president de la Generalitat, Artur Mas, en un acte aquest divendres en referència a l'Enquesta de Població Activa que es va presentar ahir dijous. "Estem quatre punts per sota de la xifra d'atur de l'Estat", ha indicat Mas, que ha volgut posar de manifest que feia tres anys que no se superaven els tres milions d'ocupats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les quatre diputacions catalanes han signat un conveni amb la Generalitat per tal de fomentar la creació d'ocupació i la formació de la població activa que no té o no troba feina. L'encarregat de presentar-lo ha estat el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i després han intervingut tots els presidents de les diputacions: Joan Reñé (Lleida), Joan Giraut (Girona), Josep Poblet (Tarragona) i Salvador Esteve (Barcelona). "Hem de buscar solucions de sota les pedres, i aquest conveni va en aquesta línia", ha indicat Mas.

El president s'ha mostrat molt crític amb la davallada d'aportacions del govern espanyol a la Generalitat en matèria de polítiques actives d'ocupació. "S'ha passat de 430 milions d'euros l'any 2010 a només 176 l'any 2014", ha considerat Mas, que malgrat això ha fet una crida a no instal·lar-se "només en la crítica" i a trobar el camí per crear ocupació de qualitat i de llarga durada. "És fals, molt fals, que només ens ocupem del procés polític", ha indicat el líder de CiU.

stats