Política 03/04/2017

Artur Mas explicarà el procés sobiranista a Brussel·les, París i Ginebra

L'expresident continua la seva gira internacional després que el Govern li encarregués explicar el procés al món

Ara
1 min
compareixença artur mar

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Artur Mas viatjarà a finals d’abril a Brussel·les, París i Ginebra per explicar el procés català. Continua així amb la seva gira internacional després que, a finals de març, el Govern va encarregar als primers tres inhabilitats pel 9-N, Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau -després s'hi va sumar Francesc Homs-, fer visites internacionals per explicar "la persecució judicial dels càrrecs electes catalans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'altre dels objectius de les conferències és insistir en la voluntat d'una àmplia majoria de ciutadans de votar el referèndum al setembre. El primer a viatjar és Mas, que començarà la girà francòfona a Brussel·les el 25 d'abril; seguidament visitarà París, el dia 26 i, finalment, Ginebra, el 27. Els actes porten el títol 'Un référendum pour la Catalogne?' i s'iniciaran amb una conversa entre l'expresident i un periodista local, que també farà de presentador.

A continuació, es projectarà el documental 'Le peuple interdit', del quebequès Alexandre Chartrand. El film repassa els principals esdeveniments a Catalunya de la tardor del 2014 a Barcelona i els que envolten la celebració de les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre del 2015.

Els actes els organitzen conjuntament el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), la delegació de la Generalitat a França i Suïssa, i la delegació del Govern davant la Unió Europea. Els delegats Martí Anglada i Amadeu Altafaj seran seran els encarregats de donar la benvinguda a l'expresident, juntament amb el secretari general de Diplocat, Albert Royo.

stats