Política 20/11/2012

CiU demana la compareixença de Fernández Díaz i Montoro al Congrés pel suposat esborrany sobre Mas

La Federació vol que tots dos donin explicacions a la cambra baixa abans de les eleccions

Acn
2 min
CDC s'inclina perquè Mas no assisteixi a la marxa de la Diada

MadridEl grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats ha registrat aquest dimarts les peticions de compareixença dels ministres d'Interior, Jorge Fernández Díaz, i d'Hisenda, Cristóbal Montoro, perquè esvaeixin els dubtes que ha generat la suposada filtració a 'El Mundo' d'un esborrany d'informe sobre Artur Mas quan falta una setmana per a les eleccions. La federació vol que els dos ministres donin explicacions davant les respectives comissions del Congrés abans de divendres, perquè la polèmica quedi aclarida abans del dia 25.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La petició ja ha passat el tràmit de la mesa del Congrés. La petició per a Fernández Díaz és perquè informi sobre "l'existència o no de l'informe o esborrany policial atribuït a la UDEF", que depèn de la Direcció General de la Policia "i implica el candidat de l'actual primera força parlamentària". La informació va ser publicada a mitjans de comunicació a partir dels dies 16 i 17 de novembre.

La federació vol que Fernández Díaz expliqui les actuacions que ha adoptat "per esclarir l'existència i publicació de l'informe o del seu esborrany, ja sigui per demanar responsabilitats a qui l'hagi publicat atribuint-lo a la UDEF". CiU també demana a Montoro que comparegui davant la comissió d'Hisenda per "informar sobre les greus declaracions" que va fer aquest dilluns, "a menys d'una setmana de les eleccions", en les quals va parlar "d'indicis de comptes en altres països i paradisos fiscals de dirigents de la Comunitat Autònoma de Catalunya".

CiU demana que les dues compareixences es produeixin abans del divendres 23 perquè la qüestió quedi tancada abans de les eleccions del dia 25. Per aquest motiu, sol·licita que es facin en comissió −aquesta setmana no hi ha ple− i trasllada a les meses de les dues comissions la demanda de convocatòria d'una sessió.

stats