Política 30/05/2015

Mas reclama concentrar el vot cap a CDC el 27-S com a "garantia útil" per al procés sobiranista

En la seva intervenció davant del consell nacional de CDC, el president de la Generalitat admet que els "casos d'irregularitats i manca de transparència" han afectat el resultat electoral de diumenge passat

Oriol March
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, interve davant del consell nacional de CDC / ACN

Cerdanyola del VallèsEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dissabte davant del consell nacional de CDC que el partit nacionalista és l'únic que està "preparat" per aprofitar la recuperació econòmica i per "garantir" el futur del procés sobiranista. "N'hi haurà molts que es presentaran com a garantia sobiranista, com els creïbles. Però no oblideu una cosa: quan hagueu d'explicar de què va tot això de la sobirania de cara al 27-S, davant de tots els que aixecaran la bandera més alta, ni un de sol haurà tingut querelles per la via criminal", ha indicat referint-se a ell mateix.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tenim una bona base. Si analitzem les situacions adverses, hem de veure que el nostre resultat, fet en aquestes condicions, ens fa una formació política molt resistent. Gairebé totes les forces governamentals queden escombrades. Som molt resistents. Si no ho fóssim, això no podria ser. L'aliatge de materials de què està compost el nostre projecte és resistent i dura, però també és flexible", ha assenyalat el president, que ha apuntat que CDC és "dura de pelar". "Per la via dels fets, ens l'hem jugat al cent per cent", ha volgut defensar.

"Seguim tenint xifres d'atur altes, i seguim tenint desigualtats, gent que ha perdut poder adquisitiu. Això pesa en l'ambient. Hem tingut casos d'irregularitats i de manca de transparència, de manera que tot plegat feia que les condicions fossin adverses", ha indicat Mas amb referència als casos de corrupció oberts.

Discurs social

"Hem reduït llistes d'espera, hem reduït el fracàs escolar. En aquest moment hi ha més beques menjador sense que s'hagi de posar ni un cèntim d'euro. Hi ha més ajuts per a la discapacitat i per a les persones dependents que quatre anys enrere. Recordo que quan vam arribar el 2010 al Govern vam fer un recompte de les persones protegides per la llei de dependència, i eren 100.000. Ara són 143.000", ha apuntat Mas, que ha posat de manifest la "voluntat social" dels governs de CiU. "Abans hi havia més diners", ha assenyalat el líder de CiU.

Autocrítica de Trias

Una de les intervencions més aplaudides a porta tancada ha estat la de Xavier Trias, que en les properes setmanes deixarà de ser alcalde de Barcelona després de la derrota el 24-M contra Ada Colau. Trias ha fet un discurs "autocrític", segons fonts presents a la trobada. "Ens hem d'obrir a tothom, hem de créixer", ha assenyalat.

En el seu discurs, Mas ha elogiat la feina de l'encara alcalde i el més d'un centenar d'assistents a la sala l'han aplaudit drets durant gairebé un minut. "S'ha fet molt bona feina a mans d'un bon alcalde, aquesta és la realitat", ha indicat el president de la Generalitat.

stats