DRET A DECIDIR
Política 08/05/2013

Mas: "El govern espanyol vol fer avortar el procés de transició nacional, però el camí segueix endavant"

El president de la Generalitat assegura que malgrat la suspensió de la declaració de sobirania cal seguir apostant pel diàleg sense deixar de banda que el procés segueixi avançant

Oriol March
1 min
Artur Mas, aquest matí al Parlament / PERE TORDERA

Barcelona"El govern espanyol vol fer avortar el procés de transició nacional". Aquesta ha sigut la reacció del president de la Generalitat, Artur Mas, a la suspensió que ha emès el Tribunal Constitucional (TC) sobre la declaració de sobirania que va aprovar el Parlament el 23 de gener d'enguany. "La decisió és profundament decebedora i altament preocupant", ha subratllat el president en una roda de premsa convocada d'urgència a la cambra catalana en què també ha lamentat que el Parlament "ni tan sols es pugui pronunciar" després de ser escollit democràticament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha volgut recordar que el camí del procés "estarà ple d'entrebancs" i que ara s'està precisament en aquesta fase. El Parlament, que és el que va aprovar les declaracions de sobirania, ha convocat la junta de portaveus i aquest dimecres a la tarda es constituirà la comissió d'estudi sobre el dret a decidir. "El camí segueix, no hi ha cap dubte. No és el camí d'uns il·luminats, és el camí dels que l'han fet possible a les urnes”, ha volgut explicar el president.

Pel que fa als propers passos a seguir, Mas ha apuntat el següent: “Hem de seguir el nostre camí: radicalitat democràtica, exquisidesa formal, actitud pacífica i constructiva. I entre aquestes actituds també hi ha la del diàleg. Facin el que facin, el diàleg no s'avortarà”.

El procés segueix endavant

El president ha volgut mostrar-se ferm en el rumb nacional i ha assegurat que no se suprimirà el Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) ni es deixarà de constituir, aquesta mateixa tarda, la comissió d'estudi sobre el dret a decidir.

stats