CANVI DE CICLE
Política 17/10/2012

Mas demana als cònsols que difonguin una visió positiva de Catalunya als seus països

El president català defensa que "és un país que vol tenir talent, mentalitat oberta i presència al món"

Efe
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat aquest dimecres al cos consular representat a Barcelona que expliquin als seus països que Catalunya és un país de mentalitat oberta, amb talent i amb voluntat de tenir presència al món. Mas ha participat a l'acte de commemoració del desè aniversari de l'Institut de Ciències Fotòniques de Catalunya (ICFO) de la Universitat Politècnica de Catalunya a Castelldefels, en què també han estat presents representants del cos consular a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha dit que la fórmula de l'èxit de l'ICFO "lliga amb la seva capacitat per captar talent arreu del món", i ha recordat que a l'Institut hi ha persones "de quatre continents, els millors científics de diferents països del món". Ha subratllat també la capacitat per aconseguir recursos econòmics per part dels responsables del centre "tant a Catalunya com a Madrid o a Europa".

En aquest sentit, ha destacat que "el centre és punter gràcies a la col·laboració que existeix a Catalunya entre els estaments públics i la societat civil", i ha assegurat que "els cònsols ja coneixen aquesta característica catalana". El president ha considerat que Catalunya "sempre està més ben valorada quan l'avaluen des de fora, a Europa, que quan ho fem des de dins", i ha assegurat que "a tot Europa es fixen en el que està passant aquí".

Per això, el cap de l'executiu ha demanat als cònsols: "Quan us preguntin què està passant a Catalunya, que segur que aquests dies us ho pregunten moltes vegades, responeu que Catalunya és un país que té una mentalitat oberta, que vol tenir presència al món i que té talent". Mas ha assegurat que les estructures d'estat, "de les quals es parla molt aquests dies, no són una finalitat, sinó un instrument", i ha destacat la importància "de les estructures de país, com les universitats o les indústries".

stats