Política 27/12/2015

Mas i Urkullu coincideixen que el problema de l'Estat és la manca de reconeixement de la plurinacionalitat

El president en funcions de la Generalitat i el lehendakari es reuneixen després del Catalunya-Euskadi per analitzar els resultats del 20-D

Acn
1 min
El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, i el lehendakari basc, Íñigo Urkullu, en la reunió que han mantingut després del partit amistós Catalunya-Euskadi al Camp Nou / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, s'ha reunit aquest dissabte a la nit amb el seu homòleg basc, Iñigo Urkullu, per analitzar la situació política espanyola fruit de les eleccions generals del 20 de desembre.

Segons ha informat Presidència en un comunicat, la trobada, que s'ha celebrat després del partit entre les seleccions de futbol de Catalunya i Euskadi al Camp Nou, ha servit als dos mandataris per constatar que els problemes actuals de governabilitat a l'estat espanyol no només estan vinculats a les majories necessàries per formar un govern estable a Madrid, sinó també a la "manca de reconeixement de la plurinacionalitat". Mas i Urkullu consideren que les eleccions han evidenciat aquesta realitat plural.

El cap del govern català i el lehendakari consideren que s'ha de posar punt final a una manera de fer "basada en la imposició i la falta de diàleg" i que s'ha d'obrir "una oportunitat per donar solució als greus problemes estructurals de l'Estat".

Feia tres mesos que els dos mandataris no es trobaven, i han reiterat "el respecte i la simpatia per les seves respectives propostes polítiques", en la mesura que són "opcions democràtiques i pacífiques avalades per àmplies majories democràtiques" tant a Catalunya com al País Basc.

En clau econòmica i social, el president Mas i el lehendakari Urkullu han assenyalat la necessitat urgent de consolidar la incipient recuperació econòmica, atès que la reducció de l'atur i la creació de llocs de treball és la millor política social possible. Sense creació de riquesa és impossible una redistribució justa i una igualtat d'oportunitats efectiva, han afirmat.

stats