Política 19/07/2014

Mas situa la "justícia social" com el gran repte de CiU a Barcelona de cara a les municipals del 2015

La federació proclama Trias candidat al consistori i Duran carrega contra Guanyem, Podem, ICV i ERC: "El dia després de les eleccions s'acaba la festa major"

Oriol March
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat en la proclamació de Xavier Trias com a candidat de CiU a Barcelona per a les properes eleccions municipals que el principal repte per al 2015 és la "justícia social". "És un repte en majúscules", ha assenyalat Mas, que ha posat de manifest que és el primer cop que el Govern i l'Ajuntament barceloní "es donen la mà" en els principals assumptes del país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Què és millor per a la gent? El conflicte institucional? Discutir-se cada dia? Deixar-te malament davant l'opinió pública? O resoldre els problemes?", ha aprofundit Mas. "Tot passa per entendre's entre institucions. La gent ha d'entendre que en aquest moment, més que mai, és bàsic que les institucions s'entenguin amb lleialtat de cara a les necessitats de la gent. És bàsic que la gent ho entengui", ha apuntat.

"Necessitem un alcalde compromès amb el futur nacional de Catalunya i amb la seva llibertat, i en Trias ho és", ha apuntat Mas, en la seva única referència al procés sobiranista. "Si no ens diuen que sempre parlem del mateix", ha assenyalat el president de la Generalitat, que ha considerat que és Trias qui ha fet "eclosionar" el prestigi de la ciutat.

Trias: "Som la capital de Catalunya i de la catalanitat"

L'encarregat de tancar l'acte ha estat Trias, ja convertit en alcaldable després de la reunió del consell de Barcelona de CiU. Amb el lema 'Fem i farem la Barcelona de les persones', l'alcalde ha volgut posar de manifest la "feina" dels treballadors de Barcelona. "Com es governa una ciutat així amb 14 regidors? Amb gran dificultat. Tenim clar quin és el projecte a mitjà i llarg termini. Som la capital de Catalunya i de la catalanitat", ha insistit.

"Gent que ha arruïnat el país ens dóna lliçons", ha apuntat Trias, que ha elogiat la capacitat de l'Ajuntament de no fer dèficit i de pagar a trenta dies. "Hem canviat la situació, i hem de tenir clar què volem ser sense renunciar al passat", ha apuntat l'alcalde.

"Ens hem trobat amb una herència de catàstrofe, amb desnonaments per tots cantons, i això no pot ser. La primera prioritat és l'atenció a la gent, especialment als més vulnerables. I la segona és crear llocs de treball. Hi ha progres que estan en contra de crear activitat econòmica", ha considerat Trias.

Duran alerta de la "fragmentació"

A Mas –molt aplaudit, amb una ovació de més d'un minut amb els quadres de CiU dret– l'ha precedit el secretari general de la federació, Josep A. Duran i Lleida. El líder d'Unió ha advertit de la "fragmentació" que hi haurà a l'Ajuntament de Barcelona i a la resta de municipis del país després de les eleccions municipals del 2015 i ha carregat contra Guanyem, Podem, ICV i ERC.

"El dia després de les eleccions s'acaba la festa major", ha indicat en referència a les propostes d'aquests partits de cara als comicis. És per això que ha demanat "enfortir" Trias en el proper consistori, tenint en compte que ara governa amb només 14 dels 41 regidors de l'Ajuntament.

stats