Política 20/02/2015

Mas i Rajoy coincideixen per primer cop després del 9-N i de l'anunci d'eleccions anticipades

Els dos presidents assisteixen a un dinar a Peralada després de la inauguració de la MAT

Acn
2 min
Artur Mas, Mariano Rajoy i Manuel Valls al dinar de Peralada / ACN

PeraladaEl president del Govern, Artur Mas, i el president espanyol, Mariano Rajoy, han coincidit per primera vegada després de molts mesos. Els dos líders es van reunir per últim cop el 30 de juliol a la Moncloa i han coincidit aquest divendres en un dinar al Castell de Peralada després de la inauguració de la interconnexió elèctrica de la MAT. La trobada és la primera després de diversos esdeveniments destacats, com la celebració del procés participatiu del 9-N, de les querelles de la Fiscalia contra Mas, Ortega i Rigau, i l'anunci d'eleccions anticipades per al 27 de setembre. Al dinar també hi assisteix el primer ministre francès, Manuel Valls.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president espanyol, Mariano Rajoy, havia convidat Mas al dinar posterior a la inauguració de la interconnexió però el president va explicar dimarts que primer havia de mirar si era compatible amb la seva agenda. Mas ja tenia confirmada l'assistència a un acte per celebrar el centenari del servei de biblioteques però, finalment, va anunciar que podria anar al dinar de Peralada.

Mentre els mandataris espanyols i francesos estaven reunits en una cimera per tractar temes energètics, Mas ha arribat al Castell de Peralada. Després de la reunió, Mas s'ha sumat a Rajoy i Valls, amb qui ha compartit taula.

La trobada entre Mas i Rajoy arriba després de molts mesos en què els dos presidents no han coincidit. De fet, la darrera trobada es va celebrar a la Moncloa el 30 de juliol. Des de llavors, són molts els esdeveniments que han marcat l'agenda política catalana. La trobada entre els dos presidents arriba després de la celebració del procés participatiu del 9 de novembre i també després que la Fiscalia General de l'Estat s'hagi querellat contra Mas, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per la seva implicació en el 9-N.

També és la primera vegada que els dos líders coincideixen després de l'anunci d'eleccions anticipades –amb caràcter plebiscitari– que el president Mas va anunciar per al 27 de setembre.

stats