Política 10/09/2014

"Anhelem ser tractats com les altres nacions del món": el discurs de Mas per la Diada, en deu frases

El president de la Generalitat assenyala que "silenciar la veu d'un poble és un error" en un parlament que situa com a "previ" a la convocatòria de la consulta

Oriol March
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, durant el missatge institucional de la Diada

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha aprofitat el discurs de la Diada per fixar els arguments que farà servir el Govern de cara a la convocatòria de la consulta del 9-N. En un parlament que ocupa tres pàgines, Mas repassa l'actitud del govern espanyol i insisteix a mantenir –fins i tot ampliar– la unitat existent en el bloc sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Anhelem ser tractats com les altres nacions del món i, per tant, poder decidir per nosaltres mateixos sobre la nostra economia, el nostre benestar, els nostres serveis públics, la nostra identitat i la forma de relacionar-nos amb les altres nacions d'Europa i del món".

2. "El poble català no vol imposar una decisió. Vol ser escoltat, vol parlar, vol votar i vol arribar a bons acords per a tothom".

3. "Silenciar la veu d'un poble que vol parlar és un error; negar el vot a qui veu en les urnes la solució i no pas el problema és un error doble".

4. "La meva voluntat és que aquesta unitat [a favor de la consulta] no s'esquerdi i fins i tot es pugui seguir ampliant per seguir donant resposta a l'anhel i la voluntat de la majoria de la nostra societat".

5. "Demà una part significativa del poble català tornarà a demostrar al món quina és la via catalana d'entendre la democràcia i la llibertat".

6. "Es tornarà a fer palès, un any més, que la majoria social que fa possible el procés polític que viu Catalunya no defalleix, sinó que continua més viva i forta que mai. Se n'hauria de prendre bona nota".

7. "Les dificultats han sigut i són tan grans i els obstacles tan poderosos que podríem haver quedat esborrats del paisatge de les nacions d'Europa i del món".

8. "L'absolutisme homogeneïtzador, guanyador de la guerra [de Successió], va ser el que va voler aniquilar la nostra identitat, la nostra llengua i els nostres usos i costums".

9. "En aquesta hora gran que viu Catalunya, un cop més sota la mirada atenta i potser curiosa del món, us convido a totes i a tots a projectar la millor realitat del nostre país: la Catalunya convivencial, cívica, culta, respectuosa, tolerant i integradora; i la Catalunya compromesa amb la justícia social, fidel a la seva tradició dinàmica, emprenedora i creativa, i amant de la llibertat i de les llibertats".

10. "En moments en què es vol menystenir, desvirtuar i fins i tot negar el nostre passat com a país, es fa més necessari que mai commemorar el que hem estat".

stats