Política 03/09/2015

Artur Mas: "Jo estic net de corrupció i el partit no el porto econòmicament"

El president de la Generalitat reitera, en una entrevista a RAC1, que té constància que Teyco ha fet donacions a fundacions d'altres partits

Ara
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, durant l'entrevista d'aquest dijous a Rac 1 / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha insistit que té constància que l'empresa Teyco "ha fet donacions a fundacions d'altres partits" que considerava que defensaven un esquema de país en el qual estan d'acord. En una entrevista a RAC1 ha recordat que aquest tipus de donacions estan "emparades pel marc legal" i es fan "voluntàriament". En tot cas, un cop més ha volgut deixar clar que ell no ha comès cap activitat irregular. "Jo estic net de corrupció; i el partit no el porto econòmicament", ha sentenciat, i ha afegit que el seu comportament sempre s'ha basat en la "honestedat".

Artur Mas ha assegurat que confia en les persones que gestionen l'economia de CDC i ha sentenciat que "no hi ha res a destruir ni res a amagar". També ha considerat que amb els escorcolls que es van dur a terme a la seu del partit i a diferents ajuntaments "es buscava que hi hagués espectacle" perquè la Guàrdia Civil es va passar "cinc hores sense fer res".

El president de la Generalitat ha puntualitzat que no sap si aquesta operació és "un atac directe contra el procés" i que no critica "el fet" sinó "tot allò que l'acompanya". Al seu parer, si s'escorcolla la seu del seu partit i no la d'altres formacions és perquè CDC "ja està sota sospita i és fàcil" anar per aquesta via. "Se sap que sense CiU aquest procés tampoc tindria la mateixa solidesa i a partir d'aquí hi ha qui se n'aprofita", ha etzibat. Mas ha carregat contra el fet que es filtrin documents que estan sota secret de sumari. "Es cometen delictes i ningú se'n fa responsable", ha dit.

stats