Política 19/12/2014

Acaba la reunió entre Mas i Junqueras al Parlament per les plebiscitàries: "Ha anat bé", diu el president

El líder d'ERC ha subratllat "els gestos" dels republicans amb els pressupostos i espera que el president català anunciï la convocatòria d'eleccions "en les pròximes setmanes"

Oriol March / Roger Tugas
2 min

BarcelonaArtur Mas i Oriol Junqueras ja s'han reunit al Parlament per desencallar les eleccions plebiscitàries. Els dos dirigents han entrat al despatx que té el president a la cambra catalana a les 11:08 d'aquest divendres, i n'han sortit al cap d'una mica més de mitja hora. És la segona reunió que mantenen en les últimes setmanes després de la de dimecres passat al Palau de la Generalitat. "Ha anat bé", ha resumit breument Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha evitat concretar a la sortida de la reunió amb Mas si hi ha hagut avenços cap a unes eleccions anticipades o en relació a la proposta del president català d'una candidatura única, però sí que ha insistit en què els republicans han fet aquesta setmana "molts gestos evidents de generositat", en referència a la votació en contra de les esmenes a la totalitat al projecte de pressupostos del 2015 i la retirada de la seva esmena al projecte de llei d'acompanyament. "Ara esperem un gest del president, que posi el futur de Catalunya en mans dels ciutadans, que busqui el mandat democràtic definitiu", ha apuntat, un anunci que el líder d'ERC voldria "en les pròximes setmanes".

Així, Junqueras ha assegurat que "el president ha reconegut els gestos fets per ERC" i que aquest partit "ho intenta tot per facilitar l'acord", però ha insistit que aquests gestos "han de trobar resposta en el president de Catalunya, el d'anunciar la convocatòria d'eleccions".

Pel que fa al CEO, el president d'ERC ha afirmat que el resultat ajustat entorn la independència indica que "que cal garantir que no s'escapi cap vot independentista i aspirar a convèncer tots els indecisos", motiu pel qual segueix defensant les llistes separades unides per un paraigua comú. "Els resultat que pugui treure ERC són irrellevants, el que importa és la suma dels que volen la independència", ha insistit pel que fa també a l'eventual empat amb CiU que preveu el mateix baròmetre.

Precisament aquest divendres es compleixen dos anys de la signatura del pacte de legislatura entre CiU i ERC, que incloïa la consulta com a element protagonista. En els últims temps, però, els republicans donen per "esgotada" l'entesa després de la reculada de Mas amb la primera convocatòria del 9-N.

stats