Política 04/03/2015

Junqueras troba "errònia" la jornada intensiva escolar que assaja el Govern

Mas assegura que "no hi ha canvi de model" i insinua que la fórmula d'horari intensiu no s'implementarà si no hi ha consens en la comunitat educativa

Roger Mateos / Oriol March
1 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest dimecres que l'aplicació de la jornada intensiva en l'àmbit de l'educació primària "és una proposta errònia". Junqueras s'ha fet ressò de la prova pilot aplicada des del curs 2012-2013 pel departament d'Ensenyament en un total de sis centres públics. Ja són una seixantena més d’escoles públiques de primària les que pressionen per adoptar l’horari de 9 a 14 hores i, en cas de dinar al centre, fins a les 16 hores. Però en opinió d'ERC, aquest no és un bon model. "Tots els estudis indiquen que aquest tipus de jornades tenen conseqüències gens positives per als alumnes", ha alertat Junqueras en la sessió de control al president de la Generalitat en el ple del Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la rèplica, Mas ha garantit que "no hi ha canvi de model en aquest sentit". "És cert que hi ha una prova pilot en sis escoles, d'acord amb els pares i els ajuntaments, per veure si en alguns lloc, no a tot arreu, això és implementable. Si resulta que no ho és, no s'implementarà", ha assegurat.

stats