Política 05/12/2014

Mas defensa que llibertat i justícia social "van de bracet" en l'escenari posterior al 9-N

El president entrega el Memorial Trias Fargas a Anne Brasseur, presidenta de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa

Oriol March
2 min
Mas entrega a Anne Brasseur el Memorial Trias Fargas / PERE VIRGILI

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest divendres al matí que "llibertat i justícia social van de bracet" en l'escenari obert després del 9-N. "Ara reclamem que hi hagi més i millor Catalunya i més i millor llibertat", ha defensat Mas, que ha indicat que a la jornada de participació de fa gairebé un mes es va plasmar de forma "evident" que la societat catalana "es va comportar de forma madura, adulta i lliure".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Catalunya, Europa i la llibertat són un trinomi que sempre han anat junts. Són com tres amics que van junts, i que els agrada compartir moltes coses. Hi ha un fil històric que ve de molt lluny. D’aquests tres amics, dos ens han faltat durant molt temps: Europa i la llibertat. Durant segles. En el mateix segle XX, durant moltes dècades, ens va faltar Europa i ens va faltar la llibertat. Però Catalunya va lluitar per recuperar-les", ha apuntat. "Ara reclamem que hi hagi més i millor Catalunya i més i millor llibertat", ha afegit el president.

Mas ha entregat el Memorial Trias Fargas, que concedeix la Fundació Llibertat i Democràcia, a Anne Brasseur, presidenta de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa. Brasseur ha fet un discurs contra els arguments "extremistes" que recorren Europa i ha desitjat "coratge" als assistents.

Liberalisme i neoliberalisme

El primer a intervenir ha estat Jordi Xuclà, president de la Fundació Llibertat i Democràcia i diputat de CiU al Congrés. Xuclà ha volgut reivindicar el llegat de Trias Fargas, que va ser dues vegades conseller d'Economia de la Generalitat, i ha indicat que no es pot comparar el liberalisme amb el "neoliberalisme salvatge" que s'ha convertit en "anarcocapitalisme". "Trias Fargas va deixar clar que el reconeixement dels drets de Catalunya és la pedra de toc de la democràcia a Europa", ha considerat.

stats