Política 29/07/2013

Mas: "El nacionalisme espanyol pot ser molt dur"

El president, que encara no ha rebut resposta de Rajoy a la carta sobre la consulta, reconeix que no se sent "còmode" amb un president del TC "hostil" amb el catalanisme

Roger Mateos
1 min

Barcelona"El nacionalisme espanyol existeix, [és gran] com una casa de pagès i pot ser molt dur". Amb aquestes paraules ha contestat el president de la Generalitat, Artur Mas, a l'afirmació del president del Tribunal Constitucional (TC), Francisco Pérez de los Cobos, en un dels seus llibres, en què titllava el nacionalisme de "malson". Mas ha fet notar que el comentari del magistrat anava dirigit contra els nacionalismes perifèrics, però no l'espanyol. "De nacionalismes n'hi ha de molt bons i n'hi ha de molt dolents", ha replicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Generalitat està estudiant demanar la recusació de Pérez de los Cobos –militant del PP fins fa poc– per aquells recursos en què el PP hi sigui part directament interessada. A parer de Mas, una persona obertament "hostil" amb el catalanisme "no pot fer d'àrbitre" en litigis relacionats amb el procés sobiranista català. "No estem còmodes amb la seva presidència", ha reconegut.

D'altra banda, Mas ha explicat que encara no ha rebut resposta de Mariano Rajoy a la carta que li va remetre divendres al vespre, en què li demanava d'obrir un procés de negociació per pactar una consulta a Catalunya.

stats