Política 14/09/2012

Artur Mas assegura que una Catalunya independent no tindria exèrcit

En una entrevista a Abc Punto Radio, el president de la Generalitat creu que l'estat català no hauria de ser necessàriament una república

Ara
1 min
Artur Mas, dimecres al Palau de la Generalitat / CRISTINA CALDERER

BarcelonaLa Catalunya independent formaria part de la Unió Europea, no tindria exèrcit i no hauria de ser necessàriament una república, segons Artur Mas. El periodista Luis del Olmo ha preguntat qüestions concretes sobre un hipotètic estat català al president de la Generalitat en una entrevista a Abc Punto Radio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha recordat que Catalunya vol continuar sent membre de la Unió Europea i, sobre l'exèrcit propi, ha dit que no tindria sentit tenir-ne.

Sobre el castellà, Mas ha afirmat que seguiria sent una llengua d'ús comú, sense concretar més. "Saber castellà és un patrimoni de primera línia, als catalans ens convé saber castellà", ha afirmat.

"I la Catalunya independent seria una república?", ha preguntat Del Olmo. "Doncs no hauria de ser necessàriament així, però això ja es veurà, un procés així no s'improvisa", ha conclòs el president, sense donar-ne més detalls.

stats