Política 19/03/2015

Arxiven la causa que implicava Martorell i l'exdirector de Método 3 en un cas d'espionatge a una rival política

La jutge creu que no és segur que l'exsecretari de Serveis Penitenciaris realitzés l'encàrrec d'investigar Montserrat Turu i tampoc acredita que la investigació encarregada s'arribés a realitzar

Efe
2 min
La declaració de Xavier Martorell ahir davant el jutge va deixar encara vius alguns dels dubtes que planen per sobre l’escàndol d’espionatge polític.

BarcelonaLa titular del jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona ha arxivat la causa contra l'exsecretari de Serveis Penitenciaris de la Generalitat Xavier Martorell i l'exresponsable de l'agència de detectius Método 3 Francisco Marco, per suposat espionatge a una rival política. En una interlocutòria, la jutge ha acordat l'arxiu provisional de la querella que va presentar Montserrat Turu (PSC) contra Martorell (CDC) i Marco, després de publicar-se que Método 3 havia remès a l'exsecretari de Presons i exdirector dels Mossos d'Esquadra informació sobre la seva baixa laboral. Es dóna el cas que Turu va ser presidenta de l'entitat municipal descentralitzada de Valldoreix, que depèn de Sant Cugat del Vallès, on Martorell va ser regidor de CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La jutge sosté que hi ha indicis que Método 3 va rebre un encàrrec per investigar la vida laboral de Montserrat Turu i recorda que, d'acord amb els informes policials sobre el cas, aquest treball va ser sol·licitat per un tal "Xavi". No obstant això, la magistrada creu que aquestes dades "no permeten descartar que fos una altra persona identificada com a Xavi qui efectués l'encàrrec de la investigació [...], sense que les meres sospites permetin mantenir la imputació judicial" de l'exdirector general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat. Per a la jutge, tampoc no està acreditat que la investigació encarregada per Método 3 sobre la situació laboral de Turu "s'arribés a realitzar, ni que s'accedís a dades que consten en fitxers o registres de caràcter reservat".

"En definitiva no pot concloure's quins aspectes concrets de la investigació encarregada a Método 3 es van dur efectivament a terme", prossegueix la jutge, que no descarta que l'agència de detectius fes "una investigació no constitutiva de delicte com podria ser la realitzada a través de seguiments, vigilàncies o accés a registres públics [...]". Per a la jutge, tampoc s'ha pogut demostrar que les dades relatives a la vida laboral o situació de baixa de Montserrat Turu "arribessin a coneixement del personal de Método 3 o de la persona que va efectuar l'encàrrec".

Xavier Martorell continua imputat pel jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona, en la causa que investiga si l'exdirector general de Presons va estafar al Barça en carregar al club treballs de l'agència de detectius Método 3 l'interès dels quals era aliè a l'entitat.

stats